zi
door zijderveld Sep 20, 2012 om 21:18
Geldzaken & recht

Info Stichting Meldpunt Collectief Onrecht

5 jaar geleden zijn binnen 1 week mijn beide ouders overleden. Mijn ouders hadden altijd gespaard en zelf heel zuinig geleefd, dus konden ze iets aan ons nalaten. De belasting die we daarover moesten betalen, is zonder bezwaar aan te tekenen betaald. Nu was er laatst op de radio een intervieuw met een medewerker van Stichting Meldpunt Collectief Onrecht.
Een erfgenaam die een zaak aanhangig heeft gemaakt bij de rechtbank, over ongelijke behandeling bij het het vaststellen van de te betalen erfbelasting.
En de positieve uitspraak van de rechtbank van Breda hierop.
Nu willen we hier misschien ook wel aan mee doen, maar ze vragen 785,- Euro vooraf en 10% van de opbrengst. Vooral dat laatste vind ik twijfelachtig. Kan ik niet beter individueel m.b.v. rechtsbijstand een zaak aanspannen?

Dit is de link https://www.collectiefonrecht.nl/nieuws?cntID=214

5246 2 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ru
door ruitenheer - Sep 20, 2012 om 21:42
120 Antwoorden / 0 Vragen
0

Als de aanslag onherroepelijk vaststaat, kunnen ze alleen een verzoek indienen om de aanslag ambtshalve aan te passen. Hun verwijzing naar een gecompliceerde en langdrige procedure is kansloos. De bezwaartermijn is verstreken, een bezwaar of beroep is niet-ontvankelijk, nieuwe jurisprudentie is geen verschoonbare reden, de burgerlijke rechter is niet bevoegd.

Een verzoek om de aanslag ambtshalve aan te passen kun je zelf indienen. De uitspraak is echter van een rechtbank, de kans dat er hoger beroep en eventueel cassatie volgt is groot.

ma
door marydenhartogh - Sep 24, 2012 om 13:10
1 Antwoorden / 0 Vragen
0

Het is wel jammer dat je als burger die geen verstand van deze zaken. netjes heeft betaald en dan niet mee kan met deze procedure.
Ik heb een erfenis in 2011 ontvangen en heb veel geld aan de belastingdienst betaald en kan het niet terug vorderen omdat we netjes betaald hebben.
Dit moet toch mogelijk gemaakt worden voor de onwetende, ik vind het schandalig

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

wi
witteke - May 16, 2024 om 12:47
Geldzaken & recht

Sns 2008 afschrift

Mijn stiefmoeder is overleden
En nu beginnen dus de problemen,ik heb een hele lieve stiefzus trouwens
Mijn vader is sinds 2008 dood
En om een heel lang verhaal kort te maken,mijn erfdeel gaat over wat er op 2008 op de rekening van mijn vader en zijn vrouw stond op het moment van overlijden,volgens hun testamenten
Dat moet nu dus verrekend worden

En we gaan er echt ge ... Lees meer

da
dameshoed - May 16, 2024 om 09:59
Huishouden & energie

Aanmaning

Wij hebben een factuur ( fact.nr 123) van Vitens gekregen per mail en zoals wel eens vaker kan gebeuren, "zakt" de mail weg.....en je vergeet te betalen.
Je krijgt een herinnering en je betaalt netjes, met vermelding van het desbetreffende factuurnummer (fact 123) Krijgen we opeens ( via de mail) een aanmaning plús kosten van 17,50 op dezelfde factuur ( fact 123) die reeds betaald was. ... Lees meer

ma
martin60 - May 15, 2024 om 11:53
Vakantie & reizen

Geschil met booking.com

Goedenmorgen
Wij hebben in december en januari een trip gemaakt door Spanje en hierbij meerdere malen via booking.com de hotels en appartementen geregeld want je komt bijna niet om ze heen.
Echter bij het boeken van een appartement en de betaling bleek opeens dat ik toen ik daar voor de deur stond ook nog de eigenaar 300 borg moest gaan betalen en maar moest afwachten of die dan de sleut ... Lees meer