dm
door dmv Nov 6, 2010 om 13:31
Geldzaken & recht

Schadevergoeding claimen?

Gisteren heb ik in de salade kappertjes verwerkt.
De salade bestond uit komkommer, tomaat, gesneden ijsbergsla en de kappertjes (een potje van Sweetsourz).

Tijdens het eten werd ik onaangenaam en pijnlijk verrast met een steentje. Nu heb ik hier dus mijn een stukje van mijn kies op afgebroken.

Het steentje heeft dezelfde kleur en is iets groter dan het kappertje zelf en zal dus (hoogstwaarschijnlijk, andere "afkomst zou ik niet weten) uit het potje komen.

Nu moet ik mijn kies gaan laten herstellen bij de tandarts. Kan ik deze kosten verhalen op de fabrikant van de kappertjes?
Wat kan ik in deze het beste doen? Ik ben al een brief aan hen aan het opstellen om van het voorval melding te maken.

Groetjes,

556 1 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

marcel75
door marcel75 - Nov 6, 2010 om 14:21
5124 Antwoorden / 4 Vragen
0

Ik zou als je een dergelijke claim wilt indienen eerst gaan verhuizen naar de VS. Daar maak je enige kans op succes met een dergelijke claim.

Hier zul je moeten aantonen dat er een causaal verband bestaat tussen allereerst het steentje en het afbreken van de kies en daarnaast ook nog eens moeten aantonen dat het steentje ook daadwerkelijk tussen de kappertjes zat. Je vermoeden is daarvoor niet genoeg.

Daarnaast kan een stuk van een kies ook afbreken door tanderosie. Zelfs een plakje cake kan dan voor afbrokkeling zorgen.

Mocht je wel de rekening bij de cappertjesinpakker willen neerleggen, dan zul je ook openheid van zaken moeten geven over je tandartsverzekering. Die uitkering gaat uiteraard van een eventuele schadeclaim af.

Zoals aangegeven: kans op succes is vrij klein omdat je nogal wat zaken moet aantonen.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

re
reuben748 - May 20, 2024 om 15:19
Huishouden & energie

Koken op gas of inductie

Dear forum members,

A new kitchen is going to be built, but now I am faced with the following ..............what should I choose?
Currently cooking on gas here, but you hear so much about cooking on induction. I have delved into it as much as possible (as far as possible). 
Intellectually I  should choose induction , but I'm dreading it. You hear so many contradictions an ... Lees meer

Ky
Kyletwee - May 20, 2024 om 10:06
Geldzaken & recht

Mag de KB onjuiste informatie over mij publiceren online?

Wat kun je doen als een site van de overheid onjuiste informatie over je publiciert? Ze doen niks met mijn klacht. Het gaat om de Koninklijke bibliotheek die weigert mijn geboortejaar aan te passen. Het interesseert ze geen biet dat ze mij decennia ouder maken dan ik ben met alle gevolgen van dien.. Lees meer

Mu
Murp - May 19, 2024 om 15:32
Garantie & verzekeringen

Verkeerd framenummer van (gestolen) fiets doorgegeven bij verzekering

Hoi iedereen,

Helaas is afgelopen week mijn e-bike gestolen.
Ik heb de fiets verzekerd na aankoop.

Na het indienen van de aangifte werd ik gebeld door de politie met de mededeling dat er al een fiets geregistreerd staat als gestolen met het hetzelfde framenummer/merk/type. Sterk verbaasd, want de fiets heb ik bij levering zelfs in elkaar moeten zetten. Zo nieuw was 'ie. ... Lees meer