gumo
door gumo Mar 5, 2013 om 12:15
Geldzaken & recht

Touroperator annuleert vlucht, kan dat?

Vandaag ontvingen wij een e-mail van Corendon, waarbij wij in december een retourvlucht met Transavia naar Tenerife voor 3 personen hebben geboekt (voor juli dit jaar). Onze vlucht is geannuleerd omdat de lokale agent failliet is. Wij krijgen weliswaar ons geld terug, maar hier hebben wij niets aan omdat inmiddels de vluchten naar Tenerife in prijs verdrievoudigt zijn en ook niet meer non-stop gaan. (Zijn allemaal volgeboekt).
Wij hebben niets te maken met het feit dat de 'lokale agent' failliet is gegaan omdat dit alleen ter zake doende is voor de Corendon klanten met een compleet reispakket van vlucht-hotel. Wij hebben privé onze accommodatie geboekt, en hebben dus ook geen agent nodig ter plekke. Ze hebben gewoon besloten om alle vluchten die via hen zijn geboekt te annuleren. Ze zijn niet bereidt om ons tegemoet te komen en een andere vlucht voor ons te boeken en de meerkosten voor hun rekening te nemen. Wij waren oorspronkelijk 1200 Euro kwijt voor een rechtstreekse vlucht voor 3 pers. Nu zou dat -zonder dat wij er enige schuld aan hebben- zo'n 4500 Euro worden, mét tussenstop. (duur: ruim 10 uur)! Kan dit zomaar, zonder enige compensatie?

1040 5 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ri
door righard - Mar 5, 2013 om 12:41
33 Antwoorden / 4 Vragen
0

Kijk even bij Transavia... Genoeg beschikbaarheid en ~500 Euro/pp

En het komt vaak voor dat een tussenpersoon/lokale agent de vervoersmaatschappij niet betaald.Dan is het niet meer dan logisch dat deze vervoersmaatschappij de tickets hiervoor annuleert, Deze zijn immers niet betaald.

valerius-2
door valerius-2 - Mar 5, 2013 om 12:50
7840 Antwoorden / 95 Vragen
0

Ja dit kunnen ze doen als het overmacht is.

tijger1
door tijger1 - Mar 5, 2013 om 13:50
42060 Antwoorden / 21 Vragen
0

U hebt vluchten geboekt, die zij niet uitvoeren en u krijgt u geld terug. Prima toch? Dat er eventueel geen andere goedkope vluchten gaan is niet voor hun rekening. Dat is het risico van gesplitst boeken.

wi
door wimmers - Mar 6, 2013 om 16:24
47 Antwoorden / 8 Vragen
0

Goedemiddag

Als U kijkt op de website van transavia dan zijn er nog vluchten naar Tenerife in juli te koop.
En de vluchten worden aangeboden voor 480 euro per persoon ,en je hoeft niet over te stappen.

Groetjes
Christel

gumo
door gumo - Mar 6, 2013 om 17:21
39 Antwoorden / 28 Vragen
0

Bedankt voor de reacties! Uiteraard heb ik zelf al direct gekeken op de website van de luchtvaartmaatschappijen e.d., maar aangezien wij gebonden zijn aan bepaalde vaste data in juli (wegens werk en geboekte accommodatie) zijn er op die dagen helaas geen non-stop vluchten of voordelige vluchten meer voorhanden. Pech dus..

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Mu
Murp - May 19, 2024 om 15:32
Garantie & verzekeringen

Verkeerd framenummer van (gestolen) fiets doorgegeven bij verzekering

Hoi iedereen,

Helaas is afgelopen week mijn e-bike gestolen.
Ik heb de fiets verzekerd na aankoop.

Na het indienen van de aangifte werd ik gebeld door de politie met de mededeling dat er al een fiets geregistreerd staat als gestolen met het hetzelfde framenummer/merk/type. Sterk verbaasd, want de fiets heb ik bij levering zelfs in elkaar moeten zetten. Zo nieuw was 'ie. ... Lees meer

Ky
Kyletwee - May 20, 2024 om 10:06
Geldzaken & recht

Mag de KB onjuiste informatie over mij publiceren online?

Wat kun je doen als een site van de overheid onjuiste informatie over je publiciert? Ze doen niks met mijn klacht. Het gaat om de Koninklijke bibliotheek die weigert mijn geboortejaar aan te passen. Het interesseert ze geen biet dat ze mij decennia ouder maken dan ik ben met alle gevolgen van dien.. Lees meer

petra gerritse
petra gerritse - May 20, 2024 om 09:45
Geldzaken & recht

Geen mogelijkheid om MEGA te bereiken, telefonisch en per mail niet. Ook v. b. brieven van ACMn gestuurd, GEEN REACTIE

na verkeerde eindafrekening, de nieuwe energieleveraar heeft tijdig afgemeld ,steeds wordt er door gegaan met een maand betaling. Deze heb ik gestorneed.
Krijg nu een aanmaning via bureau. Lees meer