ha
door hanskuijpers Jan 25, 2013 om 12:32
Geldzaken & recht

Veilig mobiel bankieren

Als ik via de App van ING een overschrijving doe, wordt om de 5 cijferige pincode gevraagd, dit is dezelfde code als waarmee ik inlog op de App. Men vraagt niet om TAN-codes. Ik maak me zorgen of de beveiliging hierdoor minder is dan bij betalen via de pc waarbij TAN codes verplicht zijn.

Groet, Hans

1256 1 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

jo
door jorisw - Jan 25, 2013 om 12:39
4340 Antwoorden / 1 Vragen
0

Het is net zo veilig. Bij de activering heb je een TAN code moeten invoeren om aan te tonen dat jij de gebruiker van die app bent. Bij internetbankieren via de browser kan je vanaf een willekeurige computer inloggen. Met de smartphone app alleen van het device waarop je de app hebt geactiveerd. Als iemand anders de app aan jouw bankrekening wil koppelen lukt dat niet, omdat alleen jij dat kan activeren (en daarvoor heb je jouw user id/password nodig en jouw TAN codes.

En voor het geval je telefoon wordt gestolen: je moet 2 PIN codes hebben voordat je een overboeking kunt. De PIN van je telefoon en de PIN van de app.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Iv
Ivone - May 18, 2024 om 19:07
Huishouden & energie

Hoeveel dopjes Formil Rood gebruiken per wasbeurt?

Het flacon Formil zegt voor 42 wasbeurten inhoud te hebben, maar hoeveel gebruik je per wasbeurt? Lees meer

Iv
Ivone - May 18, 2024 om 19:04
Huishouden & energie

Hoeveel vloeibaar wasmiddel gebruiken dopjes

Hoeveel fijne was per dopje van het flacon te gebruiken? Lees meer

Ro
Rob30-06 - May 8, 2024 om 21:03
Huishouden & energie

Oude stroom meter verplicht vervangen ?

Ik heb een oude elektrischiteitsmeter die volgens Liander vervangen moet worden omdat hij niet meer zou voldoen aan de wettelijke eisen ivm met onnauwkeurigheid.
De meter heeft mij nog nooit in d steek gelaten en werkt perfect , met de zonnepanelen op dak draait hij vrolijk achteruit tot grootgenoegen van ons.
maar met de nieuwe "betere" slimme meter zal ik straks verplicht worden om gel ... Lees meer