pa
door patyvveen Jun 3, 2010 om 17:01
Huishouden & energie

Plaatsen meter door Stedin

Ik heb een nieuwe woning geaccepteerd en had er helemaal zin in.
Nu komt het!!De vorige bewoners hebben daar een wietplantage gehad en dus moet er een nieuwe meter geplaatst worden. Ik dacht dat moet geen probleem zijn er worden zat wietplantages opgerold.
Maar ondertussen na 2wkn bellen met eon en stedin ben ik nog geen stap verder.
En heb ik van de klusjesman te horen gekregen dat het soms wel tot 3 maanden kan duren voordat dat allemaal geregeld is.
Goed vanaf 1 juli moet ik erin omdat ik mijn huidige woning natuurlijk heb opgezegd.

Kan iemand mij misschien vertellen hoe dit zit. Misschien uit eigen ervaring.

alvast bedankt
nikkie

1391 2 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

mariegh
door mariegh - Jun 4, 2010 om 09:07
263 Antwoorden / 13 Vragen
0

Je hebt de woning 'geaccepteerd' dus ik neem aan dat je die huurt? De verhuurder mag je geen woning verhuren waarin de basisvoorzieningen ontbreken. Die moet de verhuurder dus ook verzorgen. Dus geen meter, geen huur! Als je al wel de sleutel hebt, kun je - mits je toestemming hebt van de verhuurder - alvast gaan klussen. Let wel op: allerlei eventuele beschadigingen die door de wietplantage zijn veroorzaakt, moet je goed met de verhuurder vastleggen. Ook die zijn voor rekening van de verhuurder en anders krijg je misschien bij het verlaten van de woning alsnog problemen.
Een en ander weet ik doordat mijn broer een dergelijke woning accepteerde en hij op mijn advies afspraken met de verhuurder heeft gemaakt. Dat heeft hem een hoop werk gescheeld. Overigens betekende dat in zijn geval wel, dat er nog maandenlang nu en dan 'mannetjes' in opdracht van de verhuurder aan het werk waren.

pa
door patyvveen - Jun 4, 2010 om 12:12
2 Antwoorden / 2 Vragen
0

Hi Mariegh,

Top
Bedankt voor je reactie.
Klopt het is een particulier huurwoning. Gelukkig is het huis verder helemaal opgeknapt dus verdere schade is er niet.
De makelaar deed het heel makkelijk overkomen hoeft alleen maar een meter geplaatst te worden. En dat valt gewoon tegen.

Het plaatsen schijnt niet zo moeilijk te zijn maar de procedures die je moet volgen voordat het uberhaupt zover is dat schijnt zolang te duren.

Ik ga hierover contact opnemen met de verhuurder kijken of we tot een goede oplossing kunnen komen.

groetjes nikkie

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

S.
S. Anne - Jun 2, 2024 om 12:41
Huishouden & energie
Schimmel in trapkast

Schimmel in trapkast

Ik woon sinds een week in een koopwoning uit 1974. We hebben 4 maanden geklust en toen zag ik al zwarte schimmel in de trapkast, die deels onder de grond zit. Dit zat op 3 van de 4 muren, alleen op kelderniveau. Er zit geen kruipruimte, en aan de andere kant van de muren zit dus grond. (Die waarschijnlijk flink vochtig is na alle regen van de afgelopen maanden.)
2 weken geleden heb ik de schi ... Lees meer

wi
wim koelewijn - May 29, 2024 om 13:18
Huishouden & energie

Waspods het meest onzinnige bedenksel...

Ben ik de enige die vindt dat de waspods, met 3 of 4 verschillende  gescheiden ingrediënten het grootst mogelijke onzinbedenksel is?
Met moeite gescheiden in zo'n pod gepropt  en komt dan in de wasmachine binnen no- time weer bij elkaar zodra het omhulsel is gesmolten..en in verhouding giga-duur !! Lees meer

Ge
Gerard vd W - May 30, 2024 om 12:07
Huishouden & energie

Garantie Dyson stofzuiger

Goedemiddag,   Op 8 mei hebben we een defect doorgegeven aan Dyson. Deze viel in de garantie en zou opgestuurd worden. Heb ook een bevestiging gekregen dat het onderdeel besteld zou worden.  Wij kunnen de stofzuiger nu niet gebruiken en omdat het onderdeel vandaag (30-5) er nog steeds niet is heb ik contact opgenomen.   Zij gaven als antwoord dat het nog niet in voorraad is maar nog veel g ... Lees meer