Gourmetvlees
Zoals vele mensen, gaan wij met de kerst gourmetten. De folders met aanbiedingen van samengstelde gourmetschalen zijn niet bij te houden. Maar welke keus moet je nou maken, De goed uitziende schaal van de Lidl, Aldi, C1000, enz of van de keurslager? Als het aan de prijs lag dan wist ik het wel. Zit er nu echt veel verschil in kwaliteit? Dat vraag ik me af.
Of de kwaliteit erg verschilt? Tja alle waar naar zijn geld. Maar met vlees is het aan de buitenkant wel te zien of het mooi mager en goed gesneden is.
Als u de kiloprijs van zon schotel bekijkt bent u erg duur uit, maar u betaalt natuurlijk ook voor het gemak.
Oke, het is wat meer werk maar wat ik zelf altijd doe is alles "los" kopen.
Kipfillet zelf snijden, gewoon gehakt zelf in plakken of balletjes kneden. Om een aantal daarvan een dun gesneden plakje ontbijtspek. Biefstukje en een varkenshaas of filletlapje in stukjes en een paar dunne speklapjes. Dat alleen scheelt al enorm. Als aanvulling zoek in in de verschillende supermarkten naar kleine pakjes met bv mini cordonbleu, rundervinkjes of andere lekkere dingen.
Zo krijgt u voor veel minder geld een schaal met de soorten vlees van uw keus.
Een tip: koop het vlees vers en vries het niet in anders spettert het de plaat af of de pan uit.
Hier ook een voorstander van zelf snijden. Zo kun je ook meer kopen van wat je lekker vind en wat minder ander vlees.
nb
Zo'n pakket is voor de leverancier om kwalitatief iets minder vlees voor de hoofdprijs te verkopen.
Wil je echt lekker vlees ga dan naar de biologische slager. Maar helaas betaal je hier ook flink voor
tip:
Ook vis, garnalen en pannenkoeken beslag doet het goed.
extra aanvulling:
Wij vieren kerst met een groter gezelschap, voorheen altijd steengrillen of gourmet. Sinds een paar jaar maakt iedereen 1 of 2 gerechten. De voor hoofd en nagerechten worden verdeeld en zo komt er ieder jaar iets anders lekkers op tafel.
Smakelijke kerst.
Qua zelf doen helemaal met gerdamarijke eens. Vooral als er meer dan 4 personen zijn ben je, hoe goedkoop het ook lijkt is kant en klaar veel duurder. Wat ik zelf in het verleden deed was b.v. ook een gedeelte van de kipfilet en de biefstuk (de goedkoopste, want die worden in blokjes of reepjes gesneden) marineren, wordt het nog malser. En wat heel leuk is (uiteraard weet ik niet of uw slager die heeft) chippolata's, dat zijn heel kleine mini-sausijsjes, heel licht van kleur en dat leukt niet alleen de schotel op maar zijn ook heel erg lekker. En dan kun je ook mini hamburgertjes zelf maken. Je moet toch de dag ervoor alles voorbereiden, ook de salades tot op zekere hoogte, dus op de dag zelf is de stress weg (bijna dan). Moeten er ook nog gebakken aardappeltjes bij, gewoon de dag ervoor koken, af laten koelen en plakjes maken, dan zijn ze zo bruin. Veel plezier en eet smakelijk.
Mocht je besluiten om nu al vlees voor kerst te kopen: bij zowel C1000 als Albert Heijn ben ik geregeld vlees tegengekomen dat al ingevroren was geweest.
Staat helaas alleen in hele kleine lettertjes vermeld.
Ik zou het sowieso niet halen bij die 3 supermarkten die je opnoemt.
Is toch een soort van kiloknaller vlees.
Als je lekker wilt gourmetten zou ik het bij een goeie keurslager halen.
cococat schreef op vrijdag 16 dec 2011, 00:27: Ik zou het sowieso niet halen bij die 3 supermarkten die je opnoemt.
Is toch een soort van kiloknaller vlees.
Als je lekker wilt gourmetten zou ik het bij een goeie keurslager halen.
Uiteraard is een goede slager belangrijk, ik persoonlijk ga ook niet naar die kilo knaller zaken. Echter, je kunt niet in iemands portemonnee kijken want er zit wel een heel groot prijsverschil tussen "een echte ambachtelijke slager" en supermarkt vlees.
abarth schreef op donderdag 15 dec 2011, 20:06: Wil je echt lekker vlees ga dan naar de biologische slager. Maar helaas betaal je hier ook flink voor
Smakelijke kerst.
Een betere tip is niet te geven.
Fijne kerstdagen allemaal.
Zelf vind ik de kant en klaar paketten niet zo bijzonder. Ze gebruiken mij teveel vlees wat weinig aftrek heeft bv, giros of sharma reepjes worstjes gehakt met een spekje er om heen. Wij hebben liever biefstukjes, kipfilet,varkenshaas dus allemaal zelf goed te snijden. Dan nog wat gamba's en zalm, kwarteleitjes.
En wat je maar wil.
Nieuw op Vraag & Beantwoord
Verkeerd framenummer van (gestolen) fiets doorgegeven bij verzekering
Hoi iedereen,
Helaas is afgelopen week mijn e-bike gestolen.
Ik heb de fiets verzekerd na aankoop.
Na het indienen van de aangifte werd ik gebeld door de politie met de mededeling dat er al een fiets geregistreerd staat als gestolen met het hetzelfde framenummer/merk/type. Sterk verbaasd, want de fiets heb ik bij levering zelfs in elkaar moeten zetten. Zo nieuw was 'ie.
...
Lees meer
Hoeveel dopjes Formil Rood gebruiken per wasbeurt?
Het flacon Formil zegt voor 42 wasbeurten inhoud te hebben, maar hoeveel gebruik je per wasbeurt? Lees meer
Extreme tandarts angst
Deze keer eens niet een vraag waar ik zelf mee te maken heb,maar voor een buurvrouw,die nauwelijks kan lezen en schrijven,sorry
Ze heeft extreme tandarts angst,wat ook is vastgesteld
En ze heeft zich laten vertellen dat in bepaalde gevallen de narcose bij de tandarts in de basisverzekering zit
Voor ze dit doet,wil ik dit zeker weten voor haar
Wat ik vind is
...
Lees meer
Populair in Voeding & Gezondheid
ALDI Duurdere Notenmelange
April dit jaar(2018) kocht ik 2 exact dezelfde nootjes. De kassa sloeg 2 verschillende prijzen aan. Waarom? Andere barcode. En nu is hij nog duurder en proef je flouwe noten bijna zonder zout terwijl de wikkel nog uniek is.
Wie heeft hier nog meer ervaring mee?
Lees meer
Motion Free
Iemand bekend met motion free? Zou o.a. moeten helpen bij rugpijn en gezwollen benen. Iemand beken met dit "Wonder middel?" Lees meer
Mag dit in de oven
schaal van arcopal Lees meer