susannem
door susannem May 5, 2007 om 19:43
Voeding & gezondheid

Revalidatie na een operatie

Hallo, wie heeft er ervaring met revalidatie in het buitenland?


Ik wordt volgende maand in duitsland geopereert (knieprothese) en de specialist daar geeft aan dat ik drie weken klinisch moet revalideren. Maar mijn zorgverzekering vind dat volgens hun ter beschikking staande gegevens er geen sprake is van een relevante medische indikatie voor een klinische revalidatie.


Dus heb ik contact met de verzelering opgenomen met volgende vragen:


wat zijn de ter beschikking staande gegevens?


Wat is een relevante medische indikatie?


En als dat niet kan wat kan dan wel?


Ik heb op geen van die vragen een antwoord gekregen, alleen de mededeling dat ze mij niet kunnen helpen. En nu hoe gat het nu verder?


Wie weet hier iets over?

475 4 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ijzerbroot
door ijzerbroot - May 6, 2007 om 10:43
460 Antwoorden / 6 Vragen
0


Beste susannem,


Naast "klinische revalidatie" (revalideren terwijl u bent opgenomen) bestaat er ook ambulante revalidatie (u gaat naar een revalidatie-centrum maar bent daar niet opgenomen).


Uw ziektekostenverzekeraar gaat op de stoel van de arts/behandelaar zitten, door tegen het behandelvoorstel in te gaan (ze "weten het beter"). Wanneer u niet klinisch mag revalideren (in Duitsland) mag dat dan wel klinisch of ambulant in Nederland? Op één of andere manier zal u na de ingreep toch met die nieuwe knie moeten leren bewegen/ leven.


U heef een verzoek ingediend bij uw verzekeraar. Dat verzoek is afgewezen. Op uw vervolgvragen krijgt u geen antwoord. Mijn voorstel zou zijn om in deze situatie overleg te plegen met de behandelaar. Bespreek deze weigering en vraag na of ambulante revalidatie een optie zou zijn. Vraag ook na of deze revalidatie bv bij een centrum bij u in de buurt zou kunnen. Wanneer dat allemaal zou kunnen, verzoek uw ziektekostenverzekraar dan om toestemming voor die vorm van revalidatie...


Gelijktijdig zou ik echter ook een klacht indienen bij de verzekeraar, liefst met steun/ hulp van de behandelaar. Daarmee heeft u/ hebben jullie de mogelijkheid de "relevante medische indicatie" desnoods verder uit te bouwen en opent u de mogelijkheid (bij volharding in de afwijzing door de verzekeraar) deze klacht daarna elders voor te leggen (Lees de algemene voorwaarden van uw verzekeraar).


Ik kan me voorstellen dat bv uw huisarts of een ziekenhuis u kan vertellen of er bij een vergelijkbare ingreep in een Nederlands ziekenhuis wèl standaard klinisch wordt gerevalideerd, of dat dit toch ook ambulant gebeurt. Ook die info kunt u in uw klacht verwerken.


Het lijkt me niet onaannemelijk dat u, in het geval u toch ambulant zou moeten revalideren, ook een vorm van thuishulp nodig zult gaan hebben. Vergeet niet om ook dat met de verzekeraar op te nemen.


Succes!


IJzerbroot

susannem
door susannem - May 8, 2007 om 23:06
2 Antwoorden / 1 Vragen
0

Hallo,


bedankt voor reactie, ik heb met mijn huisarts en een revalidatiearts gesproken het is ook in Nederland gebruikelijk om te revalideren maar hoe wordt pas na de operatie bepaald.


D huisarts stelde voor dit onderwerp met een revalidatiearts te bespreken maar die zegt kom maar naar de operatie naar mij toe, dus wat nu?


en de specalist uit duitsland kan me niet helpen want hij weet hier de weg niet, inmiddels heb ik de rechtsbijstand verzekeing ingeschakeld.

ijzerbroot
door ijzerbroot - May 10, 2007 om 09:56
460 Antwoorden / 6 Vragen
0


Beste susannem,


Zoals "de kaarten" nu blijkbaar liggen, zou de operatie in Duitsland dus kunnen doorgaan. Na terugkomst in Nederland zou u zich dan bij de revalidatie-arts kunnen melden opdat deze dan kan zien/ inschatten hoe nu verder... (Die afspraak kunt u nu al vast laten leggen, onder voorbehoud van het uitblijven van complicaties) Ik neem aan dat uw ziektekostenverzekeraar daar niet moeilijk over doet? Heeft u in dit verband ook nog te maken/ krijgt u te maken met een Arbo-arts?


IJzerbroot

susannem
door susannem - May 11, 2007 om 17:09
2 Antwoorden / 1 Vragen
0

Nou daar heb ik dus een probleem ermee, ik kan zelf niet rijden dus ik moet iemand hebben die mij hiernaartoe brengt. Wordt ook niet betaald door de verzekering wat niet het probleem is, het vervoer zelf is moeilijk ( 4 tot 5 uur) en dan ben ik hier hoe kom ik naar die arts toe enz.. want iederen in mijn familie werkt en zou dus een paar dagen vrij moeten nemen.


Bovendien gaat het hier um 2.500 Euro valt mee ten opzichten van de operatie. Ik heb besloten in duitsland te revalideren en proberen zoveel mogelijk van de verzekering terug te halen.


Met een Arbo arts zou ik geen problemen hebben want mijn werkgever vertrouwed mij zoveer dat ik niet maar zo thuis blijf en zolang ik een verpleegadres doorgeef is het goed en een mijn revalidatie valt in de bedrijfsluiting.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Mu
Murp - May 19, 2024 om 15:32
Garantie & verzekeringen

Verkeerd framenummer van (gestolen) fiets doorgegeven bij verzekering

Hoi iedereen,

Helaas is afgelopen week mijn e-bike gestolen.
Ik heb de fiets verzekerd na aankoop.

Na het indienen van de aangifte werd ik gebeld door de politie met de mededeling dat er al een fiets geregistreerd staat als gestolen met het hetzelfde framenummer/merk/type. Sterk verbaasd, want de fiets heb ik bij levering zelfs in elkaar moeten zetten. Zo nieuw was 'ie. ... Lees meer

Iv
Ivone - May 18, 2024 om 19:07
Huishouden & energie

Hoeveel dopjes Formil Rood gebruiken per wasbeurt?

Het flacon Formil zegt voor 42 wasbeurten inhoud te hebben, maar hoeveel gebruik je per wasbeurt? Lees meer

wi
witteke - Mar 5, 2024 om 14:40
Voeding & gezondheid

Extreme tandarts angst

Deze keer eens niet een vraag waar ik zelf mee te maken heb,maar voor een buurvrouw,die nauwelijks kan lezen en schrijven,sorry

Ze heeft extreme tandarts angst,wat ook is vastgesteld
En ze heeft zich laten vertellen dat in bepaalde gevallen de narcose bij de tandarts in de basisverzekering zit

Voor ze dit doet,wil ik dit zeker weten voor haar
Wat ik vind is
... Lees meer