Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 30-11-2005 22:27:23
Computers & Telefonie

Betaling via credit card

kort gezegd: u kunt niet voorkomen dat de verkoper uw credit-card gegevens nogmaals gebruikt.


maar is dat erg?
neu, eigenlijk niet. u kunt namelijk alle betalingen binnen 1 tot 3 maanden terugdraaien (vraag de bank hoelang precies).


er zit een verschil in binnenlandse en buitenlandse betalingen.
voor buitenlandse betalingen moet u naar de bank en een verklaring ondertekenen (reden van terugdraaien). voor binnenlandse betalingen is dat veel gemakkelijker. dat is ook de reden dat veel nederlandse websites geen betaling via credit-card ondersteunen. u krijgt de producten en draait vervolgens de betaling terug.


aangezien alles wordt geregistreerd en de website ook nog eens iets van 3-4 % van het aankoopbedrag dient in te leveren bij de credit-card maatschappij, is het probleem niet zo groot als het lijkt.


inmiddels is er ideal (vanaf oktober) en kunt u gewoon via uw internet-bankieren overmaken. dat kost de verkoper 70 eurecent per transactie. dit geldt uiteraard alleen in nederland.


maar kopen in het buitenland is niet zo gevaarlijk als het lijkt.
ik doe het regelmatig. alles wordt immers geregistreerd. en wij kunnnen betalingen terugdraaien. let wel op een https:// verbinding.