Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ma
masterlijk - 10-02-2008 23:03:16
Geldzaken & Recht

Beslaglegging BV door Belastingdeurwaarder op prive adres

ik heb een paar uur dit forum afgespeurd, en gegoogled over bodemrecht, beslaglegging etc, toch zit ik met een vraag. eerst de situatie:

- mijn vrouw heeft bv1 waarvan zij volledig aandeelhouder is.
- bv1 is voor 100% aandeelhouder van bv2.

- omdat ze loon krijgt van bv2, heeft ze voor haar bv1 een zogenaamde "nulopgave" ingevuld. meer als een half jaar geleden.
- ondanks dat wordt ze aangeslagen voor loon dat ze zichzelf niet gegeven heeft in bv1. ook wordt ze aangeslagen voor omzetbelasting, terwijl ze geen omzet heeft.
- het postadres van haar bv1 is hetzelfde als ons prive adres.
- het postadres van bv2 is het bedrijfspand waar alle activiteit is.

- na veel briefwisselingen en telefonische toezeggingen van de belasting "het in orde te maken", stuurde men toch een bevel tot betaling. vanochtend werd dit een "hernieuwd bevel tot betaling" of "exploot".

nu komt de belastingdeurwaarder komende vrijdag als we niet betalen, beslag leggen. het gaat om 3.000 euro, als ze geen toegang krijgen, komt men terug met politie en sleutelsmid. ik zal maar alvast vrij vragen...

van al onze inboedel is eigenlijk 1 bureau voor haar bv1 en wat mappen met papier. andere apparatuur zoals pc's etc. staat op het adres waar de werkzaamheden plaatsvinden, van bv2.

ik weet dat belastingschulden van een bv niet verhaald kunnen worden op particulieren of er moet sprake zijn van bestuurlijke wantoestanden.
waar ik bang voor ben is, dat men eerst beslag legt en verkoopt, en pas daarna verder praat. en we er dus toch veel last van hebben.

nu is mijn vraag:
- kan men beslag leggen op onze privébezittingen?
- ligt de bewijslast bij mij: moet ik maar aantonen met bonnetjes enzo dat de alle spullen privé zijn?

- hoe zal ik de deurwaarder ontvangen als het niet lukt om dit in 2 dagen recht te trekken? praktische tips...?

elke hulp wordt zeer gewaardeerd!