Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gratisrijden
gratisrijden - 14-12-2009 12:28:08
Computers & Telefonie

Wat is er aan de hand met KPN routers?

Steeds vaker zie ik bij abonnees van kpn, dat de geleverde thomson routers geen gebruikers in het thuisnetwerk weergeven. de verbindingen zijn soms plotseling traag, terwijl er eigenlijk geen traffic te verwachten is en op rustige tijden.

de toegang tot de routers is zeer beperkt. het is wel mogelijk om de router opnieuw te flashen met herstelsoftware, die bij kpn gedownload kan worden, waarmee je ook de volledige toegang krijgt, maar dat ga ik natuurlijk niet zomaar bij andere mensen doen, als dat niet dringend noodzakelijk is.

ik vraag me af of er een bug in de firmware zit, of dat er van buiten met hogere toegangsrechten mee gekloot wordt. bijvoorbeeld zouden de routers dan als proxyservers misbruikt kunnen worden.
weet iemand hier meer van?