Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

do
douwe_1 - 02-01-2011 10:29:49
Geldzaken & Recht

Premie bijstorten in spaarhypotheek

Wij hebben voor ons huis een spaarhypotheek van twee ton. de hypotheek loopt sinds 2000. dit jaar heb ik spaargeld 'over'. daarmee zou ik extra premie kunnen betalen in mijn spaarhypotheek zodat de maandelijks kosten voor de hypotheek dalen. toch? :-)
maar... ik heb recent een ernstige ziekte gehad. die kán terugkomen. wat betekent dat dan voor de hypotheek? stel ik word toch weer ziek en overlijd over twee jaar. volgens mij keert de bank dan het deel van de hypotheek aan mijn partner uit dat ik heb verzekerd met de bij de spaarhypotheek afgesloten overlijdensrisicoverzekering, ongeveer een ton. en de extra gestorte premie ben ik dan kwijt, toch (de bodemloze put van de bankwereld in).
klopt dit? heeft het dus geen zin/is het wel verstandig om onder deze omstandigheden premie bij te storten?
graag jullie advies.