do
door douwe_1 Jan 2, 2011 om 10:29
Geldzaken & recht

Premie bijstorten in spaarhypotheek

Wij hebben voor ons huis een spaarhypotheek van twee ton. De hypotheek loopt sinds 2000. Dit jaar heb ik spaargeld 'over'. Daarmee zou ik extra premie kunnen betalen in mijn spaarhypotheek zodat de maandelijks kosten voor de hypotheek dalen. Toch? :-)
Maar... ik heb recent een ernstige ziekte gehad. Die kán terugkomen. Wat betekent dat dan voor de hypotheek? Stel ik word toch weer ziek en overlijd over twee jaar. Volgens mij keert de bank dan het deel van de hypotheek aan mijn partner uit dat ik heb verzekerd met de bij de spaarhypotheek afgesloten overlijdensrisicoverzekering, ongeveer een ton. En de extra gestorte premie ben ik dan kwijt, toch (de bodemloze put van de bankwereld in).
Klopt dit? Heeft het dus geen zin/is het wel verstandig om onder deze omstandigheden premie bij te storten?
Graag jullie advies.

2860 4 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

grindweg
door grindweg - Jan 2, 2011 om 12:04
2308 Antwoorden / 28 Vragen
0

e.a hangt van de voorwaarden af van de bank.
overleg met een fiscalist of er niet een andere vorm mogelijk is.
deze materie is erg persoonlijk gezien de omstandig heden

marcel75
door marcel75 - Jan 2, 2011 om 19:39
5124 Antwoorden / 4 Vragen
0

Je hebt een overlijdensrisicoverzekering die uit zal keren. Dat zal waarschijnlijk meer zijn dan in de spaarpolis zit. Je hebt dan dus geen verlies. Zit er in de spaarpolis meer dan je overlijdensrisicoverzekering uitkeert, dan krijg je dat meerdere ook uitgekeerd.

co
door courier - Jan 3, 2011 om 11:10
226 Antwoorden / 2 Vragen
0

Als een extra premiestorting voldoet aan de wettelijke voorwaarden (binnen de grenzen van de zgn. "hoog/laagconstructie") dan daalt daarna inderdaad de maandelijks verschuldigde premie.
Het systeem van de spaarverzekering berust op het principe: het verzekerd kapitaal wordt uitgekeerd aan het eind van de rit OF bij eerder overlijden.
Bij overlijden op korte termijn ben je die extra premiestorting grotendeel kwijt: het éénmalige bedrag van die storting zal zeker hoger zijn dan het bedrag dat je "bij leven" in de resterende periode uitspaart.

do
door douwe_1 - Jan 3, 2011 om 11:21
1 Antwoorden / 2 Vragen
0

Dankjewel Courier. Dit bevestigt wat ik al dacht. Tenzij iemand anders toch nog een andere visie heeft ga ik voor de zekerheid het geld beter/slimmer/plezieriger besteden

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Geboren Amsterdammer
Geboren Amsterdammer - Jan 10, 2024 om 22:32
Winkels & webshops
Kunnen de lege flessen automaten de toestroom niet aan?

Kunnen de lege flessen automaten de toestroom niet aan?

Geachte forumleden,

Ik sjouw al dagen mijn lege flessen van de ene naar de andere supermarkt.....

Zou het kunnen ,dat de supermarkten te veel lege blikjes en plastic flessen krijgen aangeboden en dat zij express de automaten uitzetten omdat ze anders verlies erop lijden?

Kortom : Kunnen de lege flessen automaten de toestroom niet aan? Lees meer

Ro
Rob30-06 - May 6, 2024 om 22:11
Huishouden & energie

Liander wil mijn meter vervangen

Ik kreeg vorige week een brief van Liander dat ik mijn huidige goed funtionerende meter voor de stroom moet vervangen vanwege een vage wet .

Ben ik verplicht om dit op te volgen of probeert Liander via druk en halve leugens die nieuwe meter geinstalleerd te krijgen ? Lees meer

Gr
Grekoki - May 3, 2024 om 09:47
Computers & telefonie

Welke smartfone maakt mooie foto's?

Ik heb mijn Huawei-telefoon in de trein laten liggen en helaas door niemand "gevonden". Moet dus nieuwe telefoon,gebruik hem het meest om foto's te maken,liefst Natuurfoto's en zo kleurgetrouw mogelijk en was tevreden met mijn Huawei.Denk nu aan Samsung,mijn zus kocht de Samsung A53 5G en gebruikt hem ook het meest het meest om "mooie"foto's te maken en nu zijn de kleuren veel te BLAUW!!! Dus als ... Lees meer