Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ru
ruud03 - 03-10-2011 17:24:05
Voeding & Gezondheid

 OV Chipkaart en Licht Verstandelijk Beperkte jongeren

 ov chipkaart en licht verstandelijk beperkte jongeren - 03 okt 2011 16:15

als orthopedagogisch werker op een behandelgroep voor licht verstandelijk beperkte jongeren loop ik tegen het volgende aan:
ik werk op een behandelgroep voor lvb jongeren in de buurt van utrecht, de meeste van onze jongeren werken of gaan op school in de omgeving van utrecht en reizen met het openbaar vervoer.
tot nu toe ging dat via een abonnement of buskaart, dit kan binnenkort niet meer.
door dat er meerdere vervoerders in het spel zijn en onze jongeren zich niet altijd aan de regels kunnen houden zijn we bang dat de kosten erg uit de hand gaan lopen, met de chipkaart.
een traject abonnement schijnt niet te kunnen omdat er meerdere vervoersmaatschappijen in het spel zijn en dus de kosten dan heel hoog worden, en de chip opladen is met onze jongeren (licht verstandelijk beperkt) een groot risico omdat er vergeten word in of uit te checken.
en sommige jongeren die het nu al moeilijk vinden naar school te gaan, naar andere plekken en of plaatsen reizen dan de afspraak is.
al met al het beloofd één grote ellende te worden dit systeem voor jongeren die op een groep wonen....
is er iemand die ervaring heeft met dit probleem of de ideale oplossing weet voor onze groep?

met vriendelijke groet, ruud