Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ed
edeu - 24-04-2014 20:07:42
Auto & Vervoer

Mag een bedrijf mijn alarmsysteem beveiligd hebben met hun eigen toegangscode?

Ik heb 4 jaar geleden bij een bedrijf een alarmsysteem gekocht wat ook door hen is geïnstalleerd. ik heb ook meteen aangegeven dat ik geen gebruik wens te maken van een service-contract. nu heb ik onlangs de batterijen willen vervangen van alle detectors, maar om dit te kunnen doen zonder allerlei sabotage-meldingen moet ik een monteurscode invullen die alleen bekend is bij de installateur. ik heb hiervoor met het bedrijf gebeld en die willen de code wel komen resetten/wijzigen, maar dit gaat mij minimaal €95,- kosten.
mijn vraag: mag een bedrijf iets wat mijn eigendom is zomaar blokkeren met een eigen pincode en daarvoor ook nog een fors bedrag in rekening brengen om het apparaat voor mij weer toegankelijk te maken?