ed
door edeu Apr 24, 2014 om 20:07
Auto & vervoer

Mag een bedrijf mijn alarmsysteem beveiligd hebben met hun eigen toegangscode?

Ik heb 4 jaar geleden bij een bedrijf een alarmsysteem gekocht wat ook door hen is geïnstalleerd. Ik heb ook meteen aangegeven dat ik geen gebruik wens te maken van een service-contract. Nu heb ik onlangs de batterijen willen vervangen van alle detectors, maar om dit te kunnen doen zonder allerlei sabotage-meldingen moet ik een monteurscode invullen die alleen bekend is bij de installateur. Ik heb hiervoor met het bedrijf gebeld en die willen de code wel komen resetten/wijzigen, maar dit gaat mij minimaal €95,- kosten.
Mijn vraag: Mag een bedrijf iets wat mijn eigendom is zomaar blokkeren met een eigen pincode en daarvoor ook nog een fors bedrag in rekening brengen om het apparaat voor mij weer toegankelijk te maken?

4622 7 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

valerius-2
door valerius-2 - Apr 24, 2014 om 20:13
7840 Antwoorden / 95 Vragen
0

Iets wat ik niet begrijp, is dat u toch de beveiliging uit kan zetten dan de batterijen vervangt. U kan toch ook zelf een nieuwe code inbrengen of te wijzigen. Ten minste die mij bekent zijn is dat zo.

forever-nl
door forever-nl - Apr 24, 2014 om 20:22
400 Antwoorden / 11 Vragen
0

Er komen hier vaker klachten binnen over alarmsystemen waarbij klanten vast zitten aan dure meldkamercontracten die tot vijf jaar lang lopen. Het klinkt ook wat kinderachtig om zo'n bedrag te eisen voor een simpele handeling. Mocht het hier toch toe komen zorg dan in ieder geval dat u een duidelijk bedrag heeft. Het zou me niet verbazen als het met voorrijkosten erbij ineens op 200 euro uitkomt... Zorg ook dat u achteraf bewijs heeft van de toezegging - dus ofwel het telefoongesprek opnemen ofwel de boel schriftelijk laten verlopen.

Mogelijk kan het systeem naar de "factory default" teruggezet worden met een relatief simpele handeling. Als u aangeeft om welk model het gaat dan kunnen we kijken of dit een optie is. U kunt uiteraard ook zelf op zoek gaan via internet. Mocht het niet in de handleiding staan dan kan wellicht de fabrikant nog iets betekenen.

ed
door edeu - Apr 24, 2014 om 21:53
2 Antwoorden / 1 Vragen
0

Het gaat om een GE Aritech CS-575 centrale met CS-5500 bedieningspaneel. Om in een bepaald gedeelte van het menu te komen (om bijvoorbeeld sabotagemeldingen weer uit te zetten) moet ik de monteurscode invoeren en die heb ik niet. Iemand die er meer verstand van heeft heeft mij verteld dat ik toch echt de monteurscode moet hebben en dat er geen ander optie is...

tijger1
door tijger1 - Apr 24, 2014 om 22:11
42060 Antwoorden / 21 Vragen
0

N van welk beveiligingsbedrijfs is dat spul, want er is hier op deze site het nodige te doen geweest over die code en voor zover ik mij herinner ook opgelost zonder kosten.

ed
door edeu - Apr 24, 2014 om 22:15
2 Antwoorden / 1 Vragen
0

Brinkman Beveiligingen

forever-nl
door forever-nl - Apr 24, 2014 om 23:53
400 Antwoorden / 11 Vragen
0

Op pagina 29 van de programmeerhandleiding is beschreven hoe u het bedieningspaneel terug kunt brengen naar de fabrieksinstellingen. Ik hoop dat het daarmee lukt, zo niet dan kunt u er nog voor kiezen de fabrikant te raadplegen. Mocht het allemaal niet helpen dan zou ik nog eens met Brinkman Beveiligingen bellen, mailen of schrijven met als doel dat ze de code gewoon even opsturen of doorgeven. Op deze manier lijkt het wel een kaping en dat kunt u uiteraard ook aangeven.

avhelvoort
door avhelvoort - Jan 26, 2015 om 18:14
82 Antwoorden / 1 Vragen
0

[quote=forever-nl schreef op donderdag 24 apr 2014, 23:53]Op pagina 29 van de programmeerhandleiding is beschreven hoe u het bedieningspaneel terug kunt brengen naar de fabrieksinstellingen. Ik hoop dat het daarmee lukt, zo niet dan kunt u er nog voor kiezen de fabrikant te raadplegen. Mocht het allemaal niet helpen dan zou ik nog eens met Brinkman Beveiligingen bellen, mailen of schrijven met als doel dat ze de code gewoon even opsturen of doorgeven. Op deze manier lijkt het wel een kaping en dat kunt u uiteraard ook aangeven.
Hoi Forever-nl,

Dat staat er inderdaad in en dat zal ook echt wel werken, echter is er een ding, om daar te kunnen komen moet je wel eerst in het installateurs menu komen en daar kun je alleen in als je de installateurscode hebt, daarnaast is het denk ik ook niet echt gewenst dat de centrale dan gedefault word en je dus alles opnieuw moet gaan programmeren.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

JTA
JTA - May 14, 2024 om 12:22
Huishouden & energie

Servicecontract voor warmtepompverwarming kost E 481 pj ???

Waarom is een servicecontract voor een warmtepompverwarming van een appartement zo veel duurder dan dat ik ooit voor een cv-verwarming servicecontract  heb betaald? 
Offerte gekrgen voor een 1 jaar jong nieuw opgeleverd appartement, kosten E 481,00 per jaar !!

Voor cv ketel betaalde ik ca. E 8,00 per maand... ( E 96,00 per jaar)
Is dit een nieuwe melkoe voor installatiebedri ... Lees meer

wi
witteke - May 14, 2024 om 10:47
Computers & telefonie

Windows life mail mappen verdwenen

Ook goede morgen,ik gebruik windows life mail,en ja,ik weet het,dat is oud,maar werkt nog prima
Echter nu zie ik de submappen plots niet meer bij het hoofdaccount
En ik snap dat ik iets verkeerd heb gedaan,maar ik had ze heel graag terug
Ze zijn schijnbaar niet weg,maar onzichtbaar
Ik draai onder windows 10
Ik hoop en duim dat iemand een makkelijke oplossing weet
Beda ... Lees meer

Mikske10
Mikske10 - May 15, 2024 om 16:07
Winkels & webshops

Webwinkel

Ik heb dinsdag 7 mei 2024 een tafellamp besteld.
Ik heb een bevestigingsmail van Bol.Com ontvangen.
De lamp zou de dag erna, maar uiterlijk 10 mei bezorgd worden.

Nu blijkt na diverse keren bellen met Bol.com., dat er iets fout is gegaan bij het verzenden. 
Bol.com belde mij hierover terug en ze konden niks anders dan mijn bestelling annuleren en dan zou ik de lamp g ... Lees meer