Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

boeboelientje
boeboelientje - 29-04-2014 21:23:43
Geldzaken & Recht

Huisbaas doet niets aan noodzakelijke onderhoud huurhuis

Beste mede panelleden,

mijn man en ik huren sinds oktober een drie-kamer woning van een particuliere verhuurder (verhuurmakelaar). we wonen erg naar ons zin (leuke buren en buurt), echter het huis heeft aan aantal gebreken waar de huisbaas niets aan doet.

wat is er aan de hand:
1. c.v. ketel heeft sinds 2006 nooit onderhoud gehad.
heeft nu continue lekkage, druk is bijna 0, c.v. geeft
continue 78 graden af, maakt een loeiend en brommend
geluid (waar je zelfs wakker van wordt), lijkt op ploffen te
staan.

2. de buitendeur gaat niet goed open/dicht. het hang en
sluitwerk zit los, slot gaat niet meer op nachtslot, tussen
deur en sponning zit een enorme kier, om de deur dicht
te krijgen moet je echt jungletoeren uitvoeren en als ie
dicht zit kun je makkelijk binnenkomen door alleen er
(aan de buitenkant) tegen aan te leunen...een vrijbrief
om in te breken dus

3. muur in slaapkamer krijgt scheuren....stucwerk barst
spontaan van de muur (er hangt niets aan de muur of wat
dan ook).

4. kozijnen (dubbelglas) zitten aan de bovenste kant los.
dus als we onze ramen in kiepstand of open willen zetten
hangt t aan de bovenkant helemaal los (erg gevaarlijk dus)

uiteraard hebben wij al, het e.e.a. ondernomen naar de kant van de huisbaas toe. deze heeft nergens op gereageerd (niet op e-mails, aangetekende brieven, telefoontjes). gisteren heeft mijn man de "opzichter" van de huisbaas te spreken gekregen. buitendeur, geen haast volgens hem. geen onderhoud en problemen cv kunnen geen gevaar, volgens hem ga zo maar door. nu komen ze morgen langs en voor de deur is hij van een anti inbraakstrip te plaatsen, maar dat lost het probleem niet op volgens ons (hang en sluitwerk is ondeugdelijk). hij stuurt een loodgieter om naar de cv te komen kijken (is dus geen erkend onderhoudsmonteur) en komt zelf naar de kozijnen kijken...

een bijkomend probleem (voor ons) is dat wij geen brandverzekering en inboedelverzekering hebben kunnen afsluiten (terwijl wij al vanaf het begin dat wij de woning betrokken de defecten hebben gemeld) omdat de buitendeur ondeugdelijk is en de cv als acht jaar geen onderhoud heeft gehad.....kregen van de verzekeringsagent te horen dat afsluiten van deze verzekeringen geen zin heeft omdat ze toch niets gaan vergoeden als er iets mocht gebeuren. ook dat nog dus......noodgedwongen onverzekerd dus

we betalen e 700 (e 550 voor het huis, e 150 g/l/w), dan mag je toch wel wat meer verwachten....
we zitten zelf te denken om de huurbetaling op te schorten, net zolang totdat de gebreken opgelost zijn of de huurcommissie in te schakelen en de huur te laten verminderen. wat voor stappen kunnen we nog meer ondernemen? wat is wijsheid? ik verneem graag jullie reacties en alvast ontzettend bedankt!!!!