Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ko
kooijman599 - 20-08-2014 18:56:51
Geldzaken & Recht

Factuur zonder overeenkomst

Ik heb van een bedrijf een factuur ontvangen voor "voorrijkosten i.v.m. afzeggen melding". ik heb namelijk enige tijd geleden een contactformulier ingevuld van een bedrijf om een ruitje te laten vervangen.

het bedrijf stuurde mij daarop een bevestiging. hier heb ik niet op gereageerd, omdat duidelijk werd dat de kosten niet werden vergoed. uiteindelijk besloot ik mijn melding in te trekken. nu blijkt achteraf dat een dag daarvoor de glaszetter op eigen initiatief is langsgeweest om het ruitje van buitenaf in te meten.

het bedrijf stelt nu: wij hebben u een bevestiging gestuurd, waar u niet op heeft gereageerd (geannuleerd), dus we staan in ons recht.

ik ben van mening dat er helemaal nooit sprake is geweest van enige vorm van overeenkomst tussen het bedrijf en mij. ik heb louter een contactformulier ingevuld en nooit iets bevestigd. daarnaast heb ik nooit een prijsaanbod ontvangen van het bedrijf. in hun algemene voorwaarden staat hierover het volgende:

- alle aanbiedingen aan opdrachtgever zijn vrijblijvend en kunnen tot het moment van aanvaarding door de opdrachtgever worden herroepen.

- indien geen van partijen de overeenkomst schriftelijk bevestigt en opdrachtnemer met instemming van
opdrachtgever een aanvang met het uitvoeren van de overeenkomst heeft gemaakt, wordt opdrachtgever geacht de overeenkomst conform de offerte en of het concept te hebben verstrekt/geaccepteerd.

- indien aan een verstrekte opdracht geen voorliggende aanbieding of overeenkomst ten grondslag ligt, komt een dergelijke overeenkomst tussen de opdrachtgever en opdrachtnemer meteen tot stand nadat eerstgenoemde een opdrachtbevestiging met een melding voor akkoord heeft geretourneerd.

wie heeft er nu gelijk? is er wel of geen basis voor het bedrijf om mij te factureren?