Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

dh
dhynamixx - 23-10-2014 17:54:27
Garantie & Verzekeringen

Kan een maatschappij mij gewoon eruit ''gooien'' ?

Ik ben via nationale nederlanden erg goed verzekerd, all risk dekking met 10 jaar nieuwwaarde. nu heb ik het idee dat ze van mij af willen mede door de 10 jaar clausule (deze houd in dat mits ik een bon heb, al mijn spullen waar wat mee gebeurd of wat dan ook 100% vergoed worden tegen nieuwwaarde aankoop (tot 10 jaar naar aankoop) -100 euro eigen risico) als klein voorbeeld ik heb een oude iphone van 7 jaar oud, voor 900 nieuw gekocht en daar is onherstelbare schade aan wat valt in mijn dekking moet nn 800 uitkeren. ook al is het een iphone van 7 jaar oud. (mits ik de bon heb / aankoop kan aantonen met datum)

nu heb ik de verzekering 2 jaar, maar in het hele begin een grote waterschade gehad die hun vergoed hebben, alleen waren daar zo'n 3 a 4 producten bij die niet in de eerste claim mee geteld / rekent waren dus die heb ik later alsnog verhaald want dat viel in mijn ogen onder de eerst gemelde schade (maar dat is in hun ogen 4/5 keer een claim ingediend)

in de loop van de tijd heb ik nog 3 keer wat geclaimd dat volgens mijn polis gedekt was, netjes ingediend met bon en beschrijving wat er was gebeurd en volgens de schade afdeling waren dat gewoon legitieme claims er was ook niks raars aan of gelogen of wat dan ook.

enfin, dan zitten we ongeveer op de 7 claims, prima.. brief binnen, dat ik afwijkend claim gedrag vertoon (erg vreemd, ben niet voor niks verzekerd? ik mag alleen premies betalen en verder mijn mond houden dus? een soort van tv kopen maar niet aanzetten of tv op kijken) ik dacht prima, heb ze wel aangeschreven dat ik de brief belachelijk vind, want al mijn claims zijn ''eerlijk'' en vallen gewoon onder de dekking. (niks van gehoord verder)


nu had ik een vraag over mijn vloer er was iets van schade aan gekomen (dacht ik!!) dus heb ik hun alleen gevraagd of dit gedekt zou zijn (ik dacht namelijk dat er water onder het laminaat zat) daar is door hun een ''claim'' van gemaakt of een zaak van aangemaakt dat ik dus weer een claim indiende (nummer 8) ik heb ondertussen een expert zelf laten komen om de vloer te laten checken was gelukkig niks loos alarm en opgelost.. tenminste, de vloer issues...

krijg ik een brief van nn dat ze me eruit willen gooien, omdat ik 8 claims zou hebben ingediend in 2 twee jaar (niet eens alle 8 zijn uitgekeerd want er zat 1 vraag tussen gewoon en het andere was gewoon een verlenging van mijn 1e claim) dus netjes gezegd, we schoppen je er niet uit als wanclaimer zodat je nergens meer terecht kan qua verzekeringen, maar we geven je de kans tot juli 2015 ofzo om een nieuwe verzekering te zoeken en dat zou dan gewoon moeten lukken omdat ik gewoon ''weg ga bij nn'' en niet met een kruisje met mijn naam zeg maar...

waarom kan dit zomaar? ik wil namelijk deze dekking houden. en ik heb niks verkeerd gedaan in mijn ogen. ik heb geen rare claims verzonnen of wat dan ook, er zijn gewoon wat dingen gebeurd waar ik mijzelf voor verzekerd heb, en daar heb ik de verzekering ook op aangesproken wat mij niet meer dan logisch lijkt. (komen we weer terug op het kopen van een tv maar er geen tv op kijken) ik vind het nog steeds belachelijk dat ik deze brief/mail van hun heb gehad.

mvg