Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mf
mfgr - 21-02-2015 18:35:31
Geldzaken & Recht

Voorlopige belastingaanslag blijkt nogal een aanslag

Ik ontdekte vandaag iets dat me nogal verontrust, maar waar ik maandag pas bij de belastingdienst over kan aankloppen. ik hoop dus dat hier iemand alvast iets slims kan zeggen.
na mijn voorlopige belastingaanslag ben ik tot de conclusie gekomen (en dat blijkt nu ook in de praktijk) dat ik in plaats van 4300 euro te ontvangen (de afgelopen jaren netjes verspreid over 12 maanden bij wijze van extra inkomen) 133 euro moet betalen. de 133 euro heb ik reeds betaald, maar nu blijkt dus dat ik de 369 euro per maand, waar ik toch een beetje op rekende de afgelopen zeven (!) jaar, niet meer krijg.
let wel: mijn inkomen, en dat van mijn (fiscale) partner, is niet noemenswaardig veranderd. we hebben nog steeds dezelfde baan, hetzelfde aantal uren etc. het teruggavebedrag had m.i. te maken met ons koophuis.
ik heb de voorlopige aanslag van dit jaar naast die van vorig jaar gelegd en zie maar één groot verschil: het "saldo inkomsten en aftrekkosten uit eigen woning dat aan u wordt toegerekend", dat de afgelopen jaren op plusminus 10.000 euro stond, staat nu ineens op 0 euro. daardoor is mijn totaal inkomsten ineens een stuk hoger en daaruit volgt dan kennelijk de rest.
klopt mijn analyse? of is er nog iets heel anders aan de hand?
een greep in onze huishoudpot van bijna 5000 euro netto lijkt mij wel iets om bezorgd over te zijn.