Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gr
greendiek - 03-03-2015 14:08:28
Huishouden & Energie

Montagekosten vergoeding

Beste lezers,

vorig jaar juli hebben wij bij een grote bouwmarkt keten een douchecabine gekocht voor €500,-. aangezien ik zelf 2 linkerhanden heb, en in de familie niemand tijd had, heb ik een loodgieter ingehuurd en deze de douchecabine laten plaatsen (á €250,-).

nu zijn er het afgelopen jaar helaas diverse klachten geweest, tot nu het moment is dat er een scheur in de douchebak is ontstaan. dit is gemeld bij de bouwmarkt en deze hebben de melding doorgezet naar de leverancier.

de leverancier heeft aan de bouwmarkt laten weten dat het onder de fabrieksgarantie valt en dat ze de douchecabine moeten vervangen. afgelopen week werd ik gebeld door de bouwmarkt dat de douchecabine binnen is en dat ik hem op kan komen halen.
ik gaf aan dat ik eigenlijk verwacht dat hun de oude cabine komen verwijderenen de nieuwe cabine komen plaatsen, omdat ik (doordat het product niet deugelijk was) anders nu nogmaals de loodgietserskosten (€250,-) zou moeten betalen.

de bouwmarkt gaf aan dat hun deze kosten niet vergoeden en dat ik maar contact met de leverancier op moest nemen. zojuist heb ik dus de leverancier gebeld en deze verwijzen terug naar de bouwmarkt want dat is mijn contactpersoon en met hun hem ik een koopovereenkomst gesloten. wettelijk gezien klopt dit volgens mij ook. maar….hoe zit het nu met de kosten voor een loodgieter?

het lijkt mij niet dat ik door een ondeugelijk product 2x de montagekosten zou moeten betalen? de bouwmarkt heeft aangeboden de douchecabine gratis te willen bezorgen en de oude douchecabine op te halen, maar montage zal ik zelf moeten regelen.

sta ik in mijn recht als ik eis dat hun de douchecabine plaatsen (of eventuele loodgieterskosten vergoeden) of staan hun in hun recht en mag ik al blij zijn dat ze hem gratis komen bezorgen?

alvast bedankt voor jullie antwoorden!

met vriendelijke groet,
lars