Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ba
bakkerjangert - 10-06-2015 09:55:04
Geldzaken & Recht

Hypotheek met buitenlandse partner zonder verblijfsvergunning

Beste lezer,

sinds april dit jaar ben ik getrouwd (in gemeenschap van goederen). mijn vrouw komt uit china is op dit moment bezig met het basis examen nederlands om een verblijfsvergunning in nederland aan te vragen. dat gaat echter moeizaam en de verwachting is dat dit pas op zijn vroegst begin volgend jaar rond is.

nu zijn wij ook op zoek naar een nieuwe woning in nederland en hiervoor is uiteraard een hypotheek nodig. ik ben starter en wil dus een nieuwe hypotheek afsluiten. mijn inkomen is voldoende; het inkomen van mijn partner is dus niet benodigd voor de hypotheek aanvraag.

nu blijkt echter het volgende: doordat wij getrouwd zijn is mijn vrouw schijnbaar direct mede-aanvrager, en aangezien zij geen verblijfsvergunning kan overleggen is het afsluiten van een hypotheek niet mogelijk. dit heb ik bij een tweetal adviseurs (hypotheker, ing) te horen gekregen.

nu vraag ik mij af of er alternatieven zijn. of is het zo dat ik, ondanks een ruim voldoende inkomen, geen hypotheek af kan sluiten zolang mijn vrouw geen verblijfspapieren heeft?