Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

jo
jopie16 - 03-09-2015 13:38:51
Geldzaken & Recht

Vakantie, onderhuur en huurtoeslag

Goedendag,

ik zoek naar wat meer duidelijkheid over hoe huurtoeslag werkt met onderhuur en vakantie, want heb wat moeite om de juiste informatie op het internet te vinden. misschien dat jullie kunnen helpen :)

huidige situatie:
ik huur een appartement van een eigenaar die ik zeer goed ken. ik ontvang wat huurtoeslag en heb een vriend die een kamer bij mij onderhuurt voor een zacht prijsje. hierdoor lukt het om het betaalbaar te maken, gaat prima zo.

binnenkort:
ik ga een aantal maanden backpacken, maar wil na de vakantie gewoon terugkeren in appartement. het liefst zou ik een tweede onderhuurder voor die maanden van mijn kamer gebruik willen laten maken en dus gewoon hoofdhuurder blijven. eigenaar wil dat ook, liefst heeft die alleen huurcontract met mij.

nu vraag ik me af of ik in die maanden gewoon huurtoeslag kan ontvangen. kosten voor onderhuurders zijn dan niet heel groot en ik kan na de vakantie weer terug in appartement wonen, hoef en maak geen winst. ik ben natuurlijk de hoofdhuurder en verdien bij lange na niet het maximum per jaar wat mag aan onderhuren. zou deze oplossing dus werken/mogen of is er iets wat ik mis? zou wat inzicht in het oerwoud van regels zeer waarderen!