Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

yo
yordee - 16-09-2015 13:00:38
Geldzaken & Recht

Vrije sector huur met WW uitkering

Beste allen,

ik heb een vraagstuk waar ik na googelen geen compleet antwoord op heb kunnen vinden en hoop dat er hier expertise is om mijn vraag te beantwoorden;

per 1 oktober 2015 heb ik een ww uitkering toegewezen tegen het maximale dagloon voor een periode van 13 maanden. omdat ik mijn huis verkocht heb ben ik dringend op zoek naar nieuwe woonruimte. een hypotheek kan ik momenteel wel vergeten met een ww uitkering. ik zal mij moeten richten op een huurwoning. dit zal in de vrije sector zijn. ik ben benieuwd of het ww inkomen geaccepteerd word. het bruto ww inkomen bedraagt € 3261,68 dus aan de norm van vier keer de huurprijs kan ik wel voldoen. grote vraag is dus alleen of de ww uitkering geaccepteerd wordt als inkomen?

uiteraard hoop ik snel weer aan het werk te zijn, maar moet binnen de huidige situatie zeer snel handelen en kan helaas niet wachten totdat ik een nieuw arbeidscontract heb. partijen waarmee ik in gesprek ben zullen dat waarschijnlijk niet voor 1 november as. afgerond hebben en ik heb eerder een woning nodig.

ik hoop op jullie expertise!