Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

an
andjanse - 21-10-2015 09:44:45
Vrije tijd & Tuin

Doorberekenen Servicekosten Groenvoorziening

Voor het onderhoud van een tuin die rondom 20 seniorenwoningen ligt, kregen de bewoners een factuur van de verhuurder. de 20 bewoners zijn allemaal mensen van boven de 80 jaar. als schoonzoon van een bewoner wil ik het volgende onder de aandacht brengen en vragen.
de kosten van groenonderhoud als servicekosten waren meer dan 100% hoger dan begroot. op basis van een begroting die al jaren ongewijzigd is, betalen de bewoners €7 per maand als voorschot. recentelijk kregen ze een factuur over het jaar 2014 met een overzicht van de kosten. deze kosten waren dus meer dan het dubbele van het voorschot. deze kosten worden direct bij de bewoners in rekening gebracht. tevens wordt het maandelijks voorschot met meer dan 100% verhoogd van € 7 naar € 15.
bij navraag zegt de verhuurder dat zij dit contract per juni 2014 hebben overgenomen van de vorige verhuurder die de directe kosten nooit doorberekend heeft en het voorschot niet geïndexeerd. nu wordt in een keer de zaak recht getrokken waardoor een naheffing komt en de aanpassing van het voorschot.
mijn vraag:
mag een verhuurder deze kosten, die dus blijkbaar over meerdere jaren zijn ontstaan, in één keer bij bewoners in rekening brengen?
mag een voorschot bedrag met meer dan 100% worden verhoogd terwijl er geen extra diensten voor worden geleverd? immers de tuin blijft even groot en wordt net als voorgaande jaren alleen onderhouden en is niet gerenoveerd of vernieuwd.

vriendelijke groet,
andré