Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Ca
Catinka - 25-02-2024 16:30:11
Garantie & Verzekeringen

Onze vinyl vloer blijkt niet goed, wat zijn onze rechten?

in onze nieuwe huurwoning hebben wij door carpetright een vinyl vloer laten leggen in de gang, keuken, wc en slaapkamers. bij het kopen van de vloer hebben we in de winkel aangegeven dat we de vloer voor deze ruimtes wilden gebruiken, toen hebben we alleen het advies gekregen dat zwaar meubilair putten in de vloer zou veroorzaken, verder zou het een makkelijk te onderhouden vloer zijn. dit is helaas niet zo gebleken. nu 6 maanden later is het al geen gezicht. de vloer is erg kwetsbaar voor butsen en het is overal gaan golven, maar het vervelendste is dat alles dat de vloer raakt een permanente vlek lijkt te veroorzaken, dit maakt de keuken nu na een half jaar al heel smoezelig en vlekkerig. de meeste vlekken zijn van normaal keukengebruik, maar we kregen bijvoorbeeld ook onlangs een kaartje van een vriendin met daarin papieren confetti, deze vielen eruit op de vloer en één verdwaald stukje confetti had de volgende dag een permanente vlek veroorzaakt. dit is waterverf! dit zou katoen niet eens permanent kunnen kleuren, waarom trekt dit in een vloer? ook gewone gebruikssporen krijgen we niet meer weg; overal waar wordt gelopen zit nu al een permanente verkleuring in het zeil. als dit na 6 maandan al is, hoe moet het er dan over een paar jaar uitzien?


 


twee mensen van carpetright zijn bij ons langsgekomen om de problemen te beoordelen. toen ze bij ons waren was het allemaal "nee, nee, een beetje waterverf zou inderdaad niet in een vinylvloer moeten kunnen trekken" en "nee, nee, een beetje gemorste saus zou geen permanente vlek moeten kunnen veroorzaken" en "inderdaad, vinyl is doorgaans heel makkelijk schoon te maken, dit is wel ongewoon".


 


dit gaf ons hoop, maar vervolgens kregen we te horen dat "er geen productafwijking geconstateerd is die een vergoeding of vervanging zouden rechtvaardigen." toen we om uitleg vroegen zeiden ze "de vlekken die zijn ontstaan in uw vinyl hebben een externe oorzaak, kan zijn dat er iets per ongeluk in het vinyl is gekomen. door toe doen van schoeisel, of tijdens werkzaamheden in de keuken." en ook "dat we ook geen confettig op de grond moeten laten vallen". 


 


dit vinden we allemaal heel raar om de volgende redenen:


- we hebben goede ervaringen met vinyl. mijn tante had zelfs een witte vloer die na 15 jaar nog mooi was (zelfs in de gang en keuken).


- op de site van carpetright zeggen ze zelf dat één van de voordelen van vinyl is dat het  "gemakkelijk te onderhouden en reinigen" is.


- ze hebben nooit aangegeven dat deze vloer niet geschikt is om te belopen met schoenen (bovendien hebben we meestal binnen geen schoenen aan) of voor gebruik in de keuken.


- in hun algemene voorwaarden staat: "het geleverde product moet die eigenschappen bezitten die de consument op grond van de overeenkomst bij normaal gebruik mag verwachten (conformiteit). wordt aan deze verwachting niet voldaan, dan heeft de consument recht op reparatie respectievelijk vervanging, ontbinding en/of prijsvermindering."


- ze geven 2 jaar garantie op deze vloer.


 


waarom zouden we niet van onze vloer mogen verwachten dat deze inderdaad gemakkelijk te onderhouden en reinigen is, geschikt is voor de ruimtes waar we hem voor kochten, en dat de vloer minimaal de garantieperiode zal overleven? en hoe kan het dat zij kunnen bepalen wat onze verwachtingen zijn?


 


weten jullie wat onze rechten zijn? wat kunnen we nu doen?