su
door suzanne1511 Sep 13, 2012 om 14:31
Auto & vervoer

Ov-Chipkaart

Hallo! Eergister is mijn ov-chipkaart gestolen. Dit is een persoonlijke kaart waarop een weekabonnement staat omdat ik een student ben. Ik kan doordeweeks dus gratis reizen. Nu is deze gestolen en heb ik een nieuwe aan moeten vragen. Dit kan 10 werkdagen duren, hoewel ik vaak hoor dat men hem pas na drie weken heeft. De man aan de telefoon wist mij te vertellen dat ik in de tussentijd zelf moet betalen voor het reizen. Dit zal mijn zo'n 200 euro gaan kosten. Is dit geld bij DUO of de NS toch op een of andere manier terug te vragen? Want dit is natuurlijk belachenlijk! Ik ben student en heb recht op gratis reizen, behalve in het weekend. Het is onredelijk als ik hier de komende twee weken hier zelf voor moet gaan betalen.

579 5 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ve
door verwijderd - Sep 13, 2012 om 15:51
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Is de kaart gestolen of ben je hem verloren. Meestal bewaar je dit soort kaarten in de portemonnee. Dat je anderen voor de kosten op wilt laten draaien is natuurlijk belachelijk.

ve
door verwijderd - Sep 13, 2012 om 17:03
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

http://www.ov-chipkaart.nl/klantenservice/zelfregelen/verliesdiefstal/

Volgens mij is het verhaal in de link duidelijk, als je het direkt hebt doorgegeven zou de oude geblokkeerd moeten zijn enz enz.
Zo houden ze daar natuurlijk ook de vinger aan de pols, anders hebben ze geen controle meer op de kaarten.

ve
door verwijderd - Sep 14, 2012 om 12:24
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Iets wat echt desastreus is indien het gestolen wordt berg je zo op dat het niet gestolen kan worden. Natuurlijk heb je recht op gratis reizen, maar dan moet je er wel zelf voor zorgen dat je dat recht steeds als het nodig is aan kunt tonen en je kaart dus niet laten stelen. Je hebt oh zo veel zelf in de hand met een beetje nadenken en vooruitdenken. Dat heet nu je eigen verantwoordelijkheid dragen.

Zwemmer

ve
door verwijderd - Sep 14, 2012 om 12:32
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hebben DUO of de NS jouw kaart gestolen dan?

ve
door verwijderd - Sep 23, 2012 om 15:18
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

het is belachelijk-zonder N. je hebt recht zolang je je aan de regels houdt en die opvolgt.
En dat is al aan vele, vele anderen in dezelfde situatie net zo gepasseerd. Je hebt helaas je status als student nu tegen je. Het is algemeen bekend dat die rotzooien met alles wat kan en liefst nog ook met wat niet kan. Dus het wantrouwen is groot dat er fraude in het spel zou kunnen zijn.
Overigens is In je portefeuille bewaren niet zo´n erg goed idee/dan buigen ze vaak en na een tijdje begeven ze het ook/zit je weer met dezelfde problems!

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Ge
Gerard vd W - May 30, 2024 om 12:07
Huishouden & energie

Garantie Dyson stofzuiger

Goedemiddag,   Op 8 mei hebben we een defect doorgegeven aan Dyson. Deze viel in de garantie en zou opgestuurd worden. Heb ook een bevestiging gekregen dat het onderdeel besteld zou worden.  Wij kunnen de stofzuiger nu niet gebruiken en omdat het onderdeel vandaag (30-5) er nog steeds niet is heb ik contact opgenomen.   Zij gaven als antwoord dat het nog niet in voorraad is maar nog veel g ... Lees meer

anita555
anita555 - May 31, 2024 om 20:46
Vakantie & reizen

Kun je naar Londen als je nog schulden hebt bij een advocaat?

Mijn zoon wil binnenkort alleen een weekendje naar Londen, maar hij heeft nog schulden bij een advocaat. Engeland is geen lid meer van de Europese unie. Kan hij dan alsnog door de douane van Engeland? Lees meer

mijnnaamwashaas2345
mijnnaamwashaas2345 - May 23, 2024 om 11:18
Voeding & gezondheid

Wie heeft ervaring met een beeldschermbril?

zijn er verziende mensen (leesbrildragers) die een beeldscherm- of computerbril hebben? Ik heb sinds kort een leesbril maar die werkt niet voor mijn laptopscherm, vandaar de vraag.  Lees meer