dutch1
door dutch1 Apr 13, 2016 om 20:27
Computers & telefonie

Alternate en garantie

Beste lezers,

Onlangs bij Alternate een Shuttle Barebone aangeschaft.
Na een week bleek dat een usb-aansluiting niet goed functioneerde en uiteindelijk is de Shuttle gestopt met werken, ging niet meer aan en uit.
Men heeft aangeboden het produkt naar de fabrikant te retourneren en dan verder te zien.
Is het niet zo dat de leverancier verantwoordelijk is voor de garantie en in deze een nieuw produkt dient af te leveren?

Graag uw reactie.

Hans Minekus

1411 4 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

pi
door pieterwolters - Apr 13, 2016 om 20:29
3610 Antwoorden / 0 Vragen
0

Nee, de leverancier hoeft niet direct een nieuw product te leveren. Ze mogen het zelfs een paar keer proberen te repareren.

marita5
door marita5 - Apr 13, 2016 om 20:36
11529 Antwoorden / 15 Vragen
0

Hallo Dutch1 , 

De verkoper moet het probleem oplossen of de fabrikant inschakelen. Soms wordt uw klacht sneller opgelost als u zelf de afspraak maakt met de fabrikant. Bijvoorbeeld als de verkoper daarover afspraken heeft gemaakt met de fabrikant. De verkoper kan u dan aanraden om zelf contact op te nemen met de fabrikant. U hoeft dat echter niet te doen. De verkoper blijft verantwoordelijk. Kiest u er zelf voor om naar de fabrikant te gaan? Dan kunt u dat het beste ook aan de verkoper vertellen 

klik op de rode regels

https://www.consuwijzer.nl/thema/garantie 

https://www.consuwijzer.nl/elektronica/garantie/hoe-vaak-mag-verkoper-repareren-vervangen-voordat-ik-geld-terug-mag-vragen


zoekster1
door zoekster1 - Apr 13, 2016 om 20:41
1583 Antwoorden / 3 Vragen
0

Het is absloluut zo dat Alternate er verantwoordelijk voor is dat u een goed product afgeleverd krijgt In feite heeft u recht op vervanging of herstel van het product. En ook al is het herstel (reparatie) oorspronkelijk bedoeld voor kleine mankementen en vervanging voor grote mankementen aan een product, lijkt het er nu op dat ondernemers meestal voor de herstelroute kiezen. Nou ja, wat doe je eraan. Niets helaas. De periode dat u moet wachten op herstel of vervanging mag (vanuit de wet gezien) echter niet te lang duren en u mag er ook geen ernstige overlast van ondervinden. U kunt nu wel alvast een mail naar Alternate sturen waarin u een (redelijke) termijn geeft waarbinnen u weer een volwaardig product bij u thuis moet hebben. Lukt dat niet binnen die termijn, zo stelt u, dan ontbindt u de overeenkomst. Verzoek om een schriftelijke reactie binnen bijv 10 dagen.

Alternate staat helaas niet bekend om zijn uitstekende service/aftersale.

dutch1
door dutch1 - Apr 16, 2016 om 17:20
90 Antwoorden / 46 Vragen
0

beste allemaal,

voorlopig dank voor de reacties.

dutch

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

DS
DS1992 - May 12, 2024 om 00:34
Winkels & webshops

Mag albert heijn de prijs van een bestelling zomaar verhogen?

Onlangs heb ik iets besteld bij albert heijn. Het ging om een voorraad bier voor een festival. De totale prijs was €294,30. Dit bedrag heb ik geaccepteerd.  toen kwamen er nog bezorg kosten bij(logisch natuurlijk) deze bezorgkosten waren €5,70, wat het totaal bracht op €300,-

Na bevestiging stond er in de app dat het te betalen bedrag bij bezorging €300,- was. En dat bleef er ... Lees meer

Geboren Amsterdammer
Geboren Amsterdammer - Jan 10, 2024 om 22:32
Winkels & webshops
Kunnen de lege flessen automaten de toestroom niet aan?

Kunnen de lege flessen automaten de toestroom niet aan?

Geachte forumleden,

Ik sjouw al dagen mijn lege flessen van de ene naar de andere supermarkt.....

Zou het kunnen ,dat de supermarkten te veel lege blikjes en plastic flessen krijgen aangeboden en dat zij express de automaten uitzetten omdat ze anders verlies erop lijden?

Kortom : Kunnen de lege flessen automaten de toestroom niet aan? Lees meer

Gr
Grekoki - May 3, 2024 om 09:47
Computers & telefonie

Welke smartfone maakt mooie foto's?

Ik heb mijn Huawei-telefoon in de trein laten liggen en helaas door niemand "gevonden". Moet dus nieuwe telefoon,gebruik hem het meest om foto's te maken,liefst Natuurfoto's en zo kleurgetrouw mogelijk en was tevreden met mijn Huawei.Denk nu aan Samsung,mijn zus kocht de Samsung A53 5G en gebruikt hem ook het meest het meest om "mooie"foto's te maken en nu zijn de kleuren veel te BLAUW!!! Dus als ... Lees meer