tw
door twentenaar - 01 Aug 2009 om 19:50
Computers & telefonie

Navigatie downloaden

Ik wil legaal een nieuwe kaart voor mijn Tom Tom Go 700 downloaden. ik heb reeds betaald, en het downloaden verliep ook goed, maar nu geeft ie op het einde aan dat downloaden niet succesvol is omdat er onvoldoende schijfruimte is. de kaart vormt 1931 mb. ik moet eerst in windows verkenner voor schijfopruiming zorgen. hoe doe ik dat en wat ruim ik wel en niet op om die ruimte te scheppen.

187 10 Rapporteer

Deze vraag is gesloten. De vraag kan niet meer worden beantwoord.

door poltol - 01 Aug 2009 om 20:03
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hallo,


Begin eens met schijfopruiming. Staat bij bureau accessoires. daar kunt u ook zien hoeveel ruimte er vrij komt.


Succes, poltol

door wolfenjong - 01 Aug 2009 om 20:17
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hallo


Als via Tom Tom home werkt, word precies uitgelecht hoe te handelen, en als je eerst eens even LEEST wat er allemaal staat en dan de download maakt, die u nog terug kunt vinden bij Voeg kaarten toe, dan is het een fluitje van een cent.


Tip, maak eerst een back up, van wat nu op de Tom Tom staat.


Succes er mee.

door edrick3 - 01 Aug 2009 om 20:26
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hallo,


Ga naar Start > Alle programma's > Bureau-accessoires > systeemwerkset en klik op Schijfopruiming. Er staan dan een aantal (overbodige) programma's aangevinkt, (bv. tijdelijke internetbestanden.) Klik op OK en de rommel wordt opgeruimd en u heeft weer (genoeg?) ruimte.


Suc6

co
door cors2 - 01 Aug 2009 om 20:36
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ik heb net gisteravond hetzelfde gedaan. Ook met een Tomtom 700. daarop heb ik een nieuwe kaart van wets europa gezet.


Het is handig om de nieuwe versie van TomTom Home te downloaden en eerst een backup te maken van je huidige tomtom. Dan kan je altijd terug.


Vervolgens kreeg ik de boodschap dat er onvoldoende schijfruimte was. Ik heb toen de oude kaart van west europa verwijderd. Er stond toen alleen nog een kleine kaart op van een eiland. Vervolgens de kaart gedownload en geinstalleerd (duurde 2 maal een half uur bij mij). Gelijk een update van de niveuwe 700 software gedownload en weer een nieuwe bckup gemaakt.


Na de upload moest ik bij de instellingen wel de kaart van west europa instellen op de Go 700. In eerste instantie kreeg ik alleen de adressen van de kaart van dat eiland dat er opstond/staat. Toen ik dat gedaan had, waren alle problemen opgelost en werkte de nieuwe kaart vandaag prima (helaas geconstateerd dat een aantal wegen die in 2008 zijn aagelegd nog niet op de kaart staan).


Succes.

co
door cors2 - 01 Aug 2009 om 20:40
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Voor de duidelijkheid, je via de TomTom Home de oude kaart van west europa verwijderen van je Go 700. Daarvoor heb je de windows verkenner of schijfopruiming niet nodig. Je krijgt van Home een waarschuwing dat je de kaart weghaalt. Die kan je negeren. Mocht het alsnog misgaan dan heb je een backup gemaakt.

door aurora1 - 01 Aug 2009 om 22:52
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Dag twentenaar, als je pc verder prima functioneert, zou je ook nog oude herstelpunten kunnen opruimen en het laatste laten staan. Uitgaande van xp gaat dat via dat venster van schijfopruiming, daarin bovenaan aanklikken meer opties, vervolgens onderaan systeemherstel. Het wijst zich verder vanzelf. Verder zou je nog het (gratis) programma ccleaner (crapcleaner) nog wat kunnen laten opruimen. Voor xp zou je eventueel ook daarvoor de (gratis) ATF cleaner kunnen gebruiken.


vr.gr.

tw
door twentenaar - 02 Aug 2009 om 11:25
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

De Tom Tom zelf bevat een kaarten meer, maar volgens mij staat de oude kaart wel in de C-schijf van de computer waardoor er te weinig schijfruimte beschkbaar is mede doordat een deel van de nieuwe kaart ook is gedownloaded. Ik kan deze oud kaart echter niet vinden, wel staat er een vermelding ergens van back up die van de oude kaart is gemaakt. Die moet i toch niet verwijderen? Ik heb al verschillende overbodige programma's via schijfopruiming laten verwijderen maar dat biedt geen soelaas. Dus er blijft onvoldoende ruimte. Weke oplossng is er?

co
door cors2 - 02 Aug 2009 om 12:43
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Niet lopen zoeken via windows verkenner of zo.


Je moet dit regelen via het programma TomTom Home.

door edrick3 - 02 Aug 2009 om 12:51
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hallo twentenaar,


Als je harde schijf vol is wordt het lastig. Je kunt - via verkenner - kijken of je overbodige of niet (meer) gebruikte programma's hebt. Deze kun je dan verwijderen. Je kunt dit ook doen door via Start > Configuratiescherm > Software te kijken of er overbodige programma's zijn. Heb je veel data op je schijf staan (foto's. video's, etc) dan kun je overwegen om deze op een schijfje te zetten, waarna je ze van de harde schijf kunt verwijderen. Ik zou je adviseren om de aanschaf van een externe arde schijf eens te overwegen, dan zijn dit soort problemen opgelost.


Suc6

tw
door twentenaar - 02 Aug 2009 om 13:54
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

het is me uiteindelijk gelukt nadat ik wat foto's op schijf heb gezet.


dank allen voor de hulp.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

be
bert boersma - 07 Feb 2016 om 16:34
Geldzaken & recht

Waar vind ik de voorbeeld brieven voor de incassobureou`s

in de uitzending van gisteren werdt aangegeven dat er voorbeeld brieven op deze site zouden staan maar ik kan ze niet vinden. Lees meer

ha
hallodag - 04 Feb 2016 om 12:28
Geldzaken & recht

Klacht over de overheid

ik heb een e-mail ontvangen van de overheid met de opschrift van mijn overheid  aan: een verkeerde naam dus niet mijn eigen naam
heb om opheldering gevraagd maar krijgt als antwoord "dat kan niet"
geven andere instantie de schuld ook daar heb ik navraag gedaan ook daar weten ze t niet
de nationale ombudsman gemaild en die kwam tot de conclusie dat mijn telefoon het zelf doet ; moest ... Lees meer

jk
jklaver - 07 Feb 2016 om 14:18
Auto & vervoer

Renault Captur verwarming links/rechts ongewenst verschillend

De garage meet een temperatuursverschil van ruim 3 graden tussen bestuurdersplaats en bijrijdersplaats indien de luchtstroom boven niet aanstaat omdat dit een trigger voor migraine klachten bij mijn vrouw is.
De temperauur van de Renault Captur wordt gemeten door 1 sensor.
De temperatuursregeling kan niet links en rechts apart ingesteld worden.
De oplossing van Renault voor de ... Lees meer