ru
door rudy 67 Oct 10, 2011 om 16:47
Computers & telefonie

Spaarloon

Ik heb een spaarloon maar dit is een lijfrenteverzekering
kan ik dit ook opnemen?
wat moet ik hiervoor doen.
ruud

386 2 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

valerius-2
door valerius-2 - Oct 10, 2011 om 19:38
7840 Antwoorden / 95 Vragen
0

Neem contact op met u verzekeraar in eerste instantie wat de mogelijkheden zijn.

simonlebon
door simonlebon - Oct 10, 2011 om 23:44
51 Antwoorden / 1 Vragen
0

Je spaarloonregeling is geen lijfrenteverzekering.

Spaarloonregeling wordt geheel afgeschaft. Bij de spaarloonregeling werd een deel van je BRUTO-loon opzij gelegd. Het geld dat uit je spaarloonregeling vrijkomt gaat naar je lijfrentepolis.

Nu de spaarloonregeling stopt zul je dus meer geld kwijt zijn aan je premie, omdat je deze nu met je NETTO-loon moet betalen (wanneer je deze voort wolt zetten).

Wat betreft het opnemen uit de lijfrenteverzekering; dat zal vaak lastig gaan. Meestal moet je met een goede reden aankomen (bijvoorbeeld aankoop van een huis). Het is inderdaad zaak dat je naar degene gaat deze constructie voor je geregeld heeft.
(en laat je niet een ander product aansmeren om zijn provisie veilig te stellen). Vraag of hij duidelijk op papier wil zetten hoeveel de polis op dit moment waard is. Vraag wat de mogelijkheden zijn.

Misschien dat de verzekering premievrij gemaakt kan worden, maar het risico bestaat dat er jaarlijkse kosten worden ingehouden over je opgebouwde waarde.
Neem wel zo snel mogelijk contact op met je tussenpersoon/adviseur)

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

anita555
anita555 - May 31, 2024 om 20:46
Vakantie & reizen

Kun je naar Londen als je nog schulden hebt bij een advocaat?

Mijn zoon wil binnenkort alleen een weekendje naar Londen, maar hij heeft nog schulden bij een advocaat. Engeland is geen lid meer van de Europese unie. Kan hij dan alsnog door de douane van Engeland? Lees meer

Ge
Gerard vd W - May 30, 2024 om 12:07
Huishouden & energie

Garantie Dyson stofzuiger

Goedemiddag,   Op 8 mei hebben we een defect doorgegeven aan Dyson. Deze viel in de garantie en zou opgestuurd worden. Heb ook een bevestiging gekregen dat het onderdeel besteld zou worden.  Wij kunnen de stofzuiger nu niet gebruiken en omdat het onderdeel vandaag (30-5) er nog steeds niet is heb ik contact opgenomen.   Zij gaven als antwoord dat het nog niet in voorraad is maar nog veel g ... Lees meer

mijnnaamwashaas2345
mijnnaamwashaas2345 - May 23, 2024 om 11:18
Voeding & gezondheid

Wie heeft ervaring met een beeldschermbril?

zijn er verziende mensen (leesbrildragers) die een beeldscherm- of computerbril hebben? Ik heb sinds kort een leesbril maar die werkt niet voor mijn laptopscherm, vandaar de vraag.  Lees meer