si
door sievie Apr 18, 2008 om 16:21
Huishouden & energie

Bijvullen hr combiketel Remeha

Mijn nieuwe Remeha combiketel moet in tegenstelling tot mijn oude cv regelmatig bijgevuld worden met water. Binnen een maand of 7/8 loopt de druk van ruim 2,2 terug naar 1,2. Volgens de leverancier en onderhoudsbedrijf is dit voor deze nieuwe ketels normaal is dit zo? tevens fluit de ketel met regelmaar als hij draait. Ik kan geen waterverlies in het buizenstysteem vinden en de oude ketel hoefde zelden of nooit bijgevuld. Wie kan mij zeggen of dit inderdaad normaal is.

5627 3 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

wi
door wilmpke - Apr 18, 2008 om 16:58
1 Antwoorden / 0 Vragen
0

Graag wil ik even antwoorden op jou vraag.


Het is zeer zeker niet normaal dat je zo vaak bij moet vullen,maar ten eerste moet de (bedrijfs)druk in een normaal systeem hooguit 1.5 bar zijn,en moet je er op letten dat de druk niet onder de 0.8 bar komt want dan valt ie automatisch in de beveiliging.


Verder is het van enkele factoren afhankelijk nl. is je drukvat vervangen toen ze deze ketel geplaatst hebben?


Is je drukvat leiding in de juiste leiding geplaatst nl.in de retourleiding en niet zoals normaal in de aanvoerleiding(dit wordt nl. door remeha voorgeschreven)


Als alles klopt kun je zelf kijken of de ketel misschien lek is.


Er zit onderaan de ketel een syphon met een flex.slang(pvc) als het goed is ,is deze in een andere syphon geplaatst, deze slang kun je er zo uit halen en in een emmer hangen.


Vervolgens trek je de stekker van de ketel uit het stopcontact, je wacht een aantal uren en als er dan water in je emmer staat kun je met zekerheid zeggen dat  je ketel lek is.


Veel suc6 

edwardus
door edwardus - Apr 18, 2008 om 17:48
6844 Antwoorden / 14 Vragen
0

Bij een nieuwe ketel kan er nog veel lucht in het systeem zitten. Deze gaat er via de automatische ontluchter uit en zul je dus moeten bijvullen. Na een paar weken moet de toetand wel stabiliseren, anders aankloppen bij de installateur.

hrdwerrorman
door hrdwerrorman - Apr 19, 2008 om 01:44
3809 Antwoorden / 46 Vragen
0

Dag sievie,

Bij een warme installatie verdampt weinig lekwater direct. Dan zie je een lek niet gemakkelijk. Loop de koppelingen eens na als de installatie koud is. Bij knelfittingwerk kan ook een dunwandige buis middenin spontaan doorroesten. Had ik al bij een 1" dunwandige buis na 7 jaar. Dus ook langs de leidingen naar lekjes zoeken.

Verder zijn de adviezen die je kreeg goed, behalve mogelijk de druk. Het ligt er maar aan hoe hoog de hoogste radiator t.o.v. het meetpunt staat. 1 bar = 10 meter waterkolom.

Je moet meten als de pomp niet draait en het circuit koud is.

Het kan ook nog zijn dat je drukvat (=expansievat) binnenin lek is. Daar kun je zo 10 liter extra in kwijt. Dat kun je op 2 manieren constateren:
1. Bij circuit op druk. De dop aan de onderzijde van het drukvat afdraaien en het autoventiel middenpiefje even indrukken. Je hoort een pufje. Als er water mee uit komt is het vat lek. Komt er geen water, dan kun je het vat met een voetpomp voor autoventilen weer op 0,8 bar brengen. Lek =: vervangen.
2. Bij circuit op druk, koud. Bij verwarming loopt de druk in  het circuit sterk op. Dan zit het vat vol water, =lek. Lek =: vervangen.

Mijn ketel is het hoogste punt in het cicuit en de druk heb ik al jaren op 0,2 bar, op de ketel koud gemeten.

Als ik de ketel in de kelder had staan, had ik aan 1 baar niet genoeg.

Als in je instructieboekje staat 2,2 bar dan vul je dat toch op die druk?
In de meeste huizen is 1,5 bar ook genoeg. Houd dat aan als minimum druk, dan zit je altijd goed.

Dat gieren zal van de brander kunnen komen. Ligt aan het ontwerp. Let maar op: het zal beginnen als de hoofdbrander aangaat. De cirdilatiepomp draait dan al voordien. Dat inschakelmoment van de pomp kun je zien aan het ineens iets oplopen van de waterdruk.

Vaillant geisers gieren ook en Fasto/Nefit niet. Op letten bij de volgende ketel over 15 - 20 jaar. Onthoud dan --->
Hardware ERror MAN.



Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

wi
wim koelewijn - May 29, 2024 om 13:18
Huishouden & energie

Waspods het meest onzinnige bedenksel...

Ben ik de enige die vindt dat de waspods, met 3 of 4 verschillende  gescheiden ingrediënten het grootst mogelijke onzinbedenksel is?
Met moeite gescheiden in zo'n pod gepropt  en komt dan in de wasmachine binnen no- time weer bij elkaar zodra het omhulsel is gesmolten..en in verhouding giga-duur !! Lees meer

Ge
Gerard vd W - May 30, 2024 om 12:07
Huishouden & energie

Garantie Dyson stofzuiger

Goedemiddag,   Op 8 mei hebben we een defect doorgegeven aan Dyson. Deze viel in de garantie en zou opgestuurd worden. Heb ook een bevestiging gekregen dat het onderdeel besteld zou worden.  Wij kunnen de stofzuiger nu niet gebruiken en omdat het onderdeel vandaag (30-5) er nog steeds niet is heb ik contact opgenomen.   Zij gaven als antwoord dat het nog niet in voorraad is maar nog veel g ... Lees meer

anita555
anita555 - May 31, 2024 om 20:46
Vakantie & reizen

Kun je naar Londen als je nog schulden hebt bij een advocaat?

Mijn zoon wil binnenkort alleen een weekendje naar Londen, maar hij heeft nog schulden bij een advocaat. Engeland is geen lid meer van de Europese unie. Kan hij dan alsnog door de douane van Engeland? Lees meer