Bewerkt vlees
Hallo ,
De laatste tijd in het nieuws dat het eten van bewerkt vlees ( Ham , hamburgers , rookworst , knakworsten enz. ) de kans op kanker verhoogd .
Onbewerkt vlees is volgens mij rauw vlees wat mij dus niet zo gezond lijkt .
Zodra je iets toevoegt b.v. zout , peper en of je kookt , bakt , inmaakt , droogt of op een andere manier langer houdbaar maakt , bewerk je dus het vlees .
Wat wordt er nou bedoelt ?
Is het vlees waar stabilisatoren , conserveringsmiddelen enz. , de E nummers aan toegevoegd zijn ?
Is een rookworst of een hamburger vers van de echte slager waar deze rommel niet in zit dan wel veilig ?
Wat is nou het kankerverwekkende van bewerkt vlees ?
Groet
Als men al die soort zaken gebruikt daar door oud te worden, dan heb je geen leven meer. Het eerste gebod is gezonde leven. Ik ben tegen de 86 jaar en heb dus daar nooit rekening mee gehouden en gewoon geleefd zonder al die onderzoeken. Maar als u bepaalde allergie voor bepaalde zaken heeft dan zou daar dus last van kunnen krijgen, en invloed hebben op bepaalde voedsel verwerking. Zelf daar nooit op gelet en toch zaken gegeten in de honger winter die meer gevaarlijker waarden dan wat nu allemaal naar voren komt..
Overmaat schaadt!
Het overdadig consumeren van roodvlees zou kanker(s) kunnen verwekken heeft men wetenschappelijk onderzocht in studies.
Bewerkt vlees is vlees dat je in de winkel koopt en alle kruiden, e-nummers, conserveringsmiddelen etc. al in zitten.
Onbewerkt vlees is gekocht vlees waar nog niets is aan toegevoegd.
valerius-2 schreef op vrijdag 30 okt 2015, 01:36: ...Ik ben tegen de 86 jaar...
Op de foto ziet u jonger uit.
Hallo snah,
Ach, al die onderzoeken ......
Dood gaan we toch.
Vandaag dit, morgen dat....
Ze zouden eens moeten stoppen met al die bestrijdingsmiddelen die de boel vergiftigen en al die toevoegingen aan het voedsel.
Met vr.gr.
@hans,
Rood en bewerkt vlees eten kan je risico op darmkanker verhogen. Eet minder rood vlees door dit regelmatig te vervangen met kip, vis of een vegetarisch alternatief, en eet liever geen bewerkt vlees.
Rood vlees en kanker
Met rood vlees wordt niet bedoeld vlees dat niet goed doorbakken is. Met rood vlees wordt bedoeld alle vleessoorten die rood van kleur zijn als ze rauw zijn, zoals rundvlees, varkensvlees, lamsvlees en geitenvlees. Het gaat ook om alle vormen, zoals hamburgers, gehakt, karbonades of lamskoteletten.
Uit onderzoek blijkt dat het eten van veel rood vlees, meer dan 500 gram (gewicht na bereiding) per week, het risico op darmkanker verhoogt. Een mogelijke verklaring hiervoor is dat het zogeheten heemijzer, de stof die rood vlees zijn kleur geeft, de darmwand kan beschadigen. Ook blijkt uit onderzoek dat mensen die veel rood vlees eten vaak weinig plantaardig eten. Ze profiteren dus minder van de gezonde eigenschappen van plantaardige voeding.
Rood vlees bevat gezonde voedingsstoffen zoals eiwitten, ijzer en zink, en maakt daarom deel uit van een gezond voedingspatroon. Maar je hoeft niet elke dag rood vlees te eten.
Bewerkt vlees en kanker
Bewerkt vlees is vlees dat is geconserveerd door het te roken, te drogen, te zouten of door er conserveringsmiddelen aan toe te voegen. Bijvoorbeeld vleeswaren, ham, salami, bacon, rookworst en knakworst. Hamburgers en gehakt zijn bewerkt vlees als ze ook zijn geconserveerd met zout of chemische additieven.
Er is overtuigend bewijs uit wetenschappelijk onderzoek dat bewerkt vlees het risico op kanker verhoogt. Wanneer vlees is geconserveerd door middel van roken, drogen, zouten of door toevoeging van conserveringsmiddelen kunnen kankerverwekkende stoffen (carcinogenen) ontstaan. Deze stoffen kunnen cellen in ons lichaam beschadigen wat tot kanker kan leiden.
(Bron)
Voor mensen? Zolang je het met mate eet helaas geen enkel. Daarbij is voor een smerige vette worst met mate waarschijnlijk niet meer dan 50 gram per week en voor een mager stukje kip 100 gram per dag...als u begrijpt wat ik bedoel. Voor de dieren die het vlees moeten 'leveren' is het natuurlijk ten ene male dodelijk. Maar ja de mens wil even (een paar minuten) 'lekker vlees'(???!!!) eten en het dier mag daarvoor op zeer jonge leeftijd dood. Hoe arrogant wilt u het hebben? Zeker wanneer bekend is dat mensen voor een goed en gezond dieet GEEN VLEES (of vis) nodig hebben!!!!!!
En Vis dan ? bv. gerookte zalm ? Eet ik dagelijks 75 gram van i.v.m. koolhydraad-arme voeding i.v.m. diabetes.
Daardoor is mijn suikerspiegel in het bloed redelijk normaal.
Nieuw op Vraag & Beantwoord
Hoeveel dopjes Formil Rood gebruiken per wasbeurt?
Het flacon Formil zegt voor 42 wasbeurten inhoud te hebben, maar hoeveel gebruik je per wasbeurt? Lees meer
Extreme tandarts angst
Deze keer eens niet een vraag waar ik zelf mee te maken heb,maar voor een buurvrouw,die nauwelijks kan lezen en schrijven,sorry
Ze heeft extreme tandarts angst,wat ook is vastgesteld
En ze heeft zich laten vertellen dat in bepaalde gevallen de narcose bij de tandarts in de basisverzekering zit
Voor ze dit doet,wil ik dit zeker weten voor haar
Wat ik vind is
...
Lees meer
Hoeveel vloeibaar wasmiddel gebruiken dopjes
Hoeveel fijne was per dopje van het flacon te gebruiken? Lees meer
Populair in Voeding & Gezondheid
ALDI Duurdere Notenmelange
April dit jaar(2018) kocht ik 2 exact dezelfde nootjes. De kassa sloeg 2 verschillende prijzen aan. Waarom? Andere barcode. En nu is hij nog duurder en proef je flouwe noten bijna zonder zout terwijl de wikkel nog uniek is.
Wie heeft hier nog meer ervaring mee?
Lees meer
Motion Free
Iemand bekend met motion free? Zou o.a. moeten helpen bij rugpijn en gezwollen benen. Iemand beken met dit "Wonder middel?" Lees meer
Mag dit in de oven
schaal van arcopal Lees meer