Beste forumleden, Ik woon alleen en koop altijd een half brood. De eerste dag is het lekker, maar de volgende dag is de broodkorst erg zacht en vind ik het een stuk minder lekker. Ik heb geen vriezer waar ik het overige in kan bewaren. Is er een maniertje om de korst (van sneetjes brood) knapperig te houden? Alvast bedankt! Groetjes
Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.
Brood kan het beste bewaard blijven in een afgesloten broodtrommel in een plastic zak. Hierdoor blijft het brood het langst zacht en mals. Voor mensen die van brood houden met een krokante korst is het raadzaam het brood in een papieren broodzak te bewaren. Men dient er wel voor te zorgen dat de broodtrommel schoon is, dus zonder kruimels en condens. (Bron)
Niet van tevoren snijden, maar gewoon een heel brood (en een broodmes; hoeft niet elektrisch te zijn) kopen. Bewaren in papieren zak op niet al te warme plaats (niet naast je gasstel/kookplaat). Voor het snijden heel vluchtig de bovenkant/korst vochtig maken... nee, niet onder de kraan houden, maar een paar spettertjes met je hand. Dan vlak voor gebruik even ronddraaien boven het gasstel (echte vlam is wel een vereiste) eventueel aan een barbecue-pen of zo en dan pas snijden. Wij doen het al jaren zo en alleen al van de geur van het gebakken brood krijg je al trek. Succes.
Echt knapperig lukt nooit (dat is het alleen op de eerste dag), maar de kwaliteit van het brood bepaalt wel heel veel. Maar dan is het prijsverschil weer zo groot dat je bij wijze van spreken iedere dag vers "normaal" brood kunt kopen en wat je over hebt weggooien.
De methode voor het maken van paneelmeel zou kunnen helpen, alleen wordt de hele boterham knapperig. Leg op een zo hoog mogelijke plank in de keuken de boterhammen of de broodjes, eventueel in een grote mand. Niet afdekken. Het brood droogt op deze manier helemaal uit, er komt geen schimmel op, omdat er geen vocht bij komt. Je kunt het tot weken later eten, net toast, maak er ook paneelmeel van maken door het in een blender te stoppen, of de deegroller er overheen laten gaan.
Niet waar, in een broodrooster wordt de korst niet knapperig. Het enige wat een broodrooster doet is het vocht verdampen en de hele boterham schroeien. +++++++++++++++++++++++++++++++++++====
=haarp schreef op woensdag 25 nov 2015, 18:22:
=eenwarmbericht schreef op dinsdag 24 nov 2015, 17:49: Broodrooster!
Idd. de broodrooster. Hier kun je de tijd traploos instellen en is je broodkorst altijd knapperig.
Allemaal weer lekker zitten googlen? Nou, dat had TS zelf ook wel kunnen doen. De ultieme oplossing die niet op Google staat, daar gaat het over, toch? Gewoon een combi-magnetron of een oven, dan wordt alle broodspul weer lekker. Kost wel tijd, eerst 15 minuten voorverwarmen, Dan hebben we het dus over warme-oven, magnetron uit laten!
Wim Bosboom, u verkoopt kletskoek met slappe korst. Als u de vraag goed had gelezen dan had u gezien dat het over gesneden brood gaat. En als je sneetjes brood in een oven heet maakt droogt de hele boterham uit, niet alleen de korst. Hetzelfde effect als in een broodrooster. En een oven 15 minuten voorverwarmen ? Haha, de mijne is in 2 minuten 220 graden ! +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++========
=wim.bosboom schreef op woensdag 25 nov 2015, 22:03: Allemaal weer lekker zitten googlen? Nou, dat had TS zelf ook wel kunnen doen. De ultieme oplossing die niet op Google staat, daar gaat het over, toch? Gewoon een combi-magnetron of een oven, dan wordt alle broodspul weer lekker. Kost wel tijd, eerst 15 minuten voorverwarmen, Dan hebben we het dus over warme-oven, magnetron uit laten!
[quote=1953 schreef op woensdag 25 nov 2015, 22:34]Iedereen heeft weer een visie hierover het probleem van ts, het begint aardig weer op een discussie te gelijken. Is ts daarmee geholpen?
Inderdaad lange discussie, maar iets wat je niet hebt kun je misschien toch kopen, een vriezer. Zijn kleine te koop als je weinig ruimte hebt, want soms moet je concessies doen voor een bevredigende oplossing.
Toen we in januari jl ( van 8 tm 27 ) op vakantie waren ontdekte ik dat onze energiemeter niet meer werkte. Ik heb toen meteen Energie Direct hiervan op de hoogte gesteld. Immers we hadden de meter op 15 graden gezet. En het was in deze periode koud, dus praktisch geen verbruik tov dat we wel aanwezig waren geweest. Ze vertelden mij dat ik, zodra we weer terug waren de meter moest checken. Helaas
...
Lees meer
tot mijn verbazing zit er gewoon suiker in de frisdrank van jumbo sinas zero sugar en cola zero sugar,vreem want op de etiket staat groot ..zero sugar.. dn mag je er van uit gaan dat er geen suiker in zit,dus al dietijd als suikerpatient ben ik dus misleid..mag dit zomaar suiker in frisdrank terwijl er zero sugar op staat.
Lees meer
Ik woon in een flatgebouw van Heimstaden en heb nu pas de afrekening servicekosten over 2022 ontvangen. Het probleem zit hem in de stroom kosten algemene ruimtes.In 2021 was dat per woning 163,67 euro en in 2022 475,67 euro. Totaal dus 35.199,67 euro per jaar voor elektra algemeen (verlichting galerij, berging, stopkontacten berging, trappenhuis, lift). Er is inmiddels uitleg gevraagd aan de verhu
...
Lees meer
April dit jaar(2018) kocht ik 2 exact dezelfde nootjes. De kassa sloeg 2 verschillende prijzen aan. Waarom? Andere barcode. En nu is hij nog duurder en proef je flouwe noten bijna zonder zout terwijl de wikkel nog uniek is.