bi
door bianca4 Jun 19, 2006 om 16:25
Voeding & gezondheid

Wel of geen zonnebrand onder de zonnebank

Voorheen ging ik onder de 'gewone' zonnehemel met tl-lampen (zeg maar). Nu heb ik zo'n phillips zonnehemel, inklapbaar, verrijdbaar met soort van hallogeen lampjes.


De schoonheidsspeciallist adviseerde altijd zonnebrand te gebruiken.


Maar in de omschrijving van het boekje, wat bij deze zonnehemel is geleverd, staat dat je GEEN creme's, zalfjes of wat dan ook op de huid mag hebben.


 


Moet ik nu wel of geen zonnebrand opdoen van te voren??


Graag jullie mening.

35699 5 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ve
door verwijderd - Jun 19, 2006 om 17:47
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

weet je wel wel dat niet alle huidtypes onder de zonnebank mogen?


mensen met een heel blanke huid en rossig haar mogen ook niet met creme onder de zonnebank. zij lopen een groot risico op huidziektes.

ve
door verwijderd - Jun 19, 2006 om 18:08
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Je moet nooit te lang onder de zonnebank gaan leggen, want dan zul je gaan verbranden.
Het is noodzakelijk dat je langzaam went aan de straling van de zonnebank net als aan de zon.
In smeeren met een after sun na het zonne dat zal de schoonheidsspecialiste bedoeld hebben, want dat is goed voor je huid.

ve
door verwijderd - Jun 21, 2006 om 09:06
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hoi,


ik vond dit, 


-----------Anti-zonnebrandcrèmes, oliën, zelfbruiners of caroteenpillen - je hebt ze beslist niet nodig op de zonnebank. Ze kunnen zelfs stoffen bevatten die de UV-werking ongewenst beïnvloeden en daardoor het persoonlijk kuurplan onbetrouwbaar maken. Dat laatste geldt overigens niet voor crèmes die speciaal voor gebruik op de zonnebank zijn ontwikkeld.-----------


------------Cosmetische producten, parfum en make-up kunnen stoffen bevatten die in combinatie met UV ongewenste huidreacties kunnen veroorzaken: maak je huid daarom voor elk zonnebad grondig schoon.   In sommige medicijnen, maar ook in tal van alledaagse producten zitten stoffen die de huidgevoeligheid voor UV sterk doen toenemen, de zogenoemde fototoxische stoffen. Lees in het geval je medicijnen gebruikt altijd eerst de bijsluiter en overleg met je huidarts of het zonnekuurplan eventueel aangepast moet worden.---------------


Groetjes,


 

ve
door verwijderd - Mar 20, 2007 om 08:18
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hoi Hoi  Als je iets wilt gebruiken onder de zonnebank kun de gewoon die van het kruidvat nemen it goedkoop en heeft het zelfde effect als die dure spullen, ik gebruik zelf niets onder de zonnebank maar wel er na een lekkere creme dan droogt je huis niet zo uit.


 


Groetejs Kloet


 

ve
door verwijderd - Mar 20, 2007 om 08:45
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Kloet,

Deze vraag is van 19.06.2006.

Vladja



Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

S.
S. Anne - Jun 2, 2024 om 12:41
Huishouden & energie
Schimmel in trapkast

Schimmel in trapkast

Ik woon sinds een week in een koopwoning uit 1974. We hebben 4 maanden geklust en toen zag ik al zwarte schimmel in de trapkast, die deels onder de grond zit. Dit zat op 3 van de 4 muren, alleen op kelderniveau. Er zit geen kruipruimte, en aan de andere kant van de muren zit dus grond. (Die waarschijnlijk flink vochtig is na alle regen van de afgelopen maanden.)
2 weken geleden heb ik de schi ... Lees meer

wi
wim koelewijn - May 29, 2024 om 13:18
Huishouden & energie

Waspods het meest onzinnige bedenksel...

Ben ik de enige die vindt dat de waspods, met 3 of 4 verschillende  gescheiden ingrediënten het grootst mogelijke onzinbedenksel is?
Met moeite gescheiden in zo'n pod gepropt  en komt dan in de wasmachine binnen no- time weer bij elkaar zodra het omhulsel is gesmolten..en in verhouding giga-duur !! Lees meer

Ge
Gerard vd W - May 30, 2024 om 12:07
Huishouden & energie

Garantie Dyson stofzuiger

Goedemiddag,   Op 8 mei hebben we een defect doorgegeven aan Dyson. Deze viel in de garantie en zou opgestuurd worden. Heb ook een bevestiging gekregen dat het onderdeel besteld zou worden.  Wij kunnen de stofzuiger nu niet gebruiken en omdat het onderdeel vandaag (30-5) er nog steeds niet is heb ik contact opgenomen.   Zij gaven als antwoord dat het nog niet in voorraad is maar nog veel g ... Lees meer