Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 09-06-2014 23:57:49
Geldzaken & Recht

Geen gas-toch leveringskosten

Misty&moos schreef op maandag 9 jun 2014, 12:09: maar waarom kreeg hij allerlei antwoorden zoals over elektrisch verwarmen, airco etc. dat vroeg hij toch niet.

omdat hem dat wellicht op idee-en kon brengen om het anders te doen?
ja, de wetgever heeft het in nederland zo geregeld dat het netwerk en de meter apart in rekening worden gebracht. ik zou liever zien dat het gebruik een fikse component was. wat ts kan doen is gewoon niet meer betalen, dan wordt hij vanzelf afgesloten in de straat.

wist je dat iemand die stroom terug levert aan het net daarvoor 9 eurocent krijgt per kwh, terwijl jij als je het afneemt er toch veel meer voor betaalt? dat zijn de milieubelastingen die geheven worden door de overheid, ook als die stroom volledig groen is opgewekt door de mensen zelf.
hoe zou het nu komen dat bij onze buren 23% groene energie wordt opgewekt en in nederland nog geen 6%? wanbeleid?

wil je je energieleverancier een loer draaien: neem een airco voor verwarming!
ze zijn er inmiddels al met een scop-waarde van dik over de 5 (dus 1 kwh stroom geeft ruim 5 kwh aan warmte). veel goedkoper dan gas. gooi desnoods ook een paar zonnepanelen op het dak om het geheel te voeden. heb je warmte in de winter en koelte in de zomer en met die zwoele dagen met hoge luchtvochtigheid haalt het ding ook nog al dat vocht uit je binnenlucht.

energiebeleid in nederland is drama, waarschijnlijk heeft shell een veel te vette vinger in de pap.