Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 10-06-2014 12:52:22
Geldzaken & Recht

Geen gas-toch leveringskosten


o.a. aan @ mario47,

iedereen die een gasaansluiting heeft betaalt leveringskosten, belasting, administratiekosten en meterhuur omdat u gebruik kunt maken van het fijnmazige gasnetwerk in nederland.
dit gasnetwerk moet o.a. onderhouden of vernieuwd worden en dat kost geld.

overigens:

het is heel jammer dat mensen zeggen milieubewust te zijn/het beste te willen voor zichzelf of hun (kleine)kinderen, maar ondertussen wel "lekker goedkoop" op hout stoken.

men vergeet dat hout steeds meer geld is gaan kosten en het nog duurder zal gaan worden door de toenemende vraag en er veel warmte (dus geld) door de schoorsteen het huis verlaat, tevens moet men de houtkachel en schoorsteen zeer regelmatig (laten) schoonmaken; een schoorsteenbrand/woningbrand door o.a. creosoot (o.a. onverbrande houtdeeltjes) wordt nooit vergoed door een brandverzekering...

het steeds meer stoken op hout in het dichtbevolkte nederland (nu al meer dan 1.2 miljoen stokers) zal uiteindelijk zorgen voor grote sterfte van mensen door o.a. ongeneselijke longaandoeningen, denk b.v. aan longkanker en copd.

een houtstoker spaart gas uit, maar vergiftigt met de houtrook wel een groot deel van zijn woon en leefomgeving, inclusief landbouwgrond en oppervlaktewater met een chemische cocktail van schadelijk/kankerverwekkende stoffen die neerslaan in de buurt van de houtstoker.

zelf ademt de stoker en medebewoners ook o.a. het zeer schadelijk onzichtbare fijnstof en andere giftige gassen in, maar net zoals bij het roken van sigaretten zal dat pas meestal na tientallen jaren later zichtbaar worden...

zelfs varakassa was zo onwetend door zich voor het karretje te laten te spannen van o.a. de houtkachelverkopers/houthandel en maakt(e) reclame voor stoken op hout.

dat de b.v. nederland houtstoken gewoon toestaat, maar fijnstof door vrachtwagens en auto's (terecht) keihard aanpakt is een blamage.

meer informatie:

http://houtrook.nl/de-gevaren-voor-de-gezondheid-van-houtkachels-new-1/">gevaren voor de gezondheid van houtkachels

http://www.ad.nl/ad/nl/4560/gezond/article/detail/1891593/2011/02/07/open-haard-veroorzaakt-kanker.dhtml">open haard veroorzaakt kanker

http://www.houtrookvrij.nl/houtkachels-versus-personenwagen/">houtkachels versus personenwagen

nieuw zeeland is een overduidelijk en afschrikwekkend voorbeeld als het houtstoken in nederland nog verder zal toenemen, zie:

http://cleanairnz.files.wordpress.com/2013/03/christchurchpollutionimage1.jpg">gevolgen van houtrook in christchurch

http://cleanairnz.files.wordpress.com/2012/08/richmond.jpg">gevolgen van houtrook in richmond

http://cleanairnz.files.wordpress.com/2013/08/timaru.jpg">gevolgen van houtrook in timaru