Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zoekster
zoekster - 30-06-2014 11:24:04
Geldzaken & Recht

Oud spaarbankboekje

De verenigde spaarbank is (na omzwervingen) tegenwoordig abn amro. dien daar een verzoek tot uitbetaling in.

voor spaartegoeden wordt door de nederlandse vereniging van banken een verjaringstermijn van twintig jaar aangehouden. als er twintig jaar geen mutaties zijn geweest in het spaarbankboekje vervalt het tegoed volgens de wet aan de bank. dit betekent dat als er twintig jaar geen stortingen of opnames zijn gedaan op een spaarrekening, je in principe geen aanspraak meer kunt maken op het spaartegoed. banken zeggen met deze termijn coulant om te gaan.

tips oud spaarbankboekje
wij adviseren bij een oud spaarbankboekje om de bank aan te schrijven met een beschrijving van het spaarbewijs en de vraag op welke wijze je dit geld kunt innen. stuur het spaarboekje niet mee met de post, anders loop je het risico om het spaarboekje terug te krijgen met een “vervallen” stempel. in bijna ieder geval zal je in eerste instantie de mededeling krijgen dat het oud spaarboekje vervallen is. neem hiermee niet direct genoegen: probeer het vervolgens bij de juridische afdeling van de bank. ook kan je het hogerop zoeken, zoals het hoofdkantoor.

verder lezen klik http://www.geld.nl/sparen/service/oud_spaarbankboekje">hier