Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

stolkjw
stolkjw - 19-10-2014 05:44:35
Garantie & Verzekeringen

Eigen risico zorgverzekering

[quote=zoekster schreef op zaterdag 18 okt 2014, 22:40]eens en oneens.

sommige mensen kunnen gewoonweg niet met geld omgaan.

maar er is ook een gedeelte (zoals mariken7 hierboven) dat door ontslag, scheiding of een andere tegenslag ineens behoorlijk achteruit gaat in inkomen en daardoor de eindjes bijna niet meer aan elkaar kan knopen.
voor zulke mensen is het eigen risico de druppel die de emmer doet overlopen. komt ook nog eens bij dat niet alles uit de basisverzekering wordt vergoed en er ook nog eigen bijdrages zijn.


mee eens. daarom generaliseer ik ook niet in mijn stelling. krimp in een inkomenssituatie kost behoorlijk wat van je incasseringsvermogen. maar het eigen risico hoeft natuurlijk niet de druppel te zijn. waarom niet je woonlasten, je koopkracht, je energie-, of telefoonrekening? er valt nog wel wat winst te behalen als je per situatie de zaak grondig gaat bekijken.