Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

stolkjw
stolkjw - 19-10-2014 15:36:08
Garantie & Verzekeringen

Eigen risico zorgverzekering

[quote=mariken7 schreef op zondag 19 okt 2014, 11:32][quote=stolkjw schreef op zondag 19 okt 2014, 05:35][quote=mariken7 schreef op zaterdag 18 okt 2014, 22:31]oneens!
ik had twee banen, een is afgevallen doordat het bedrijf failliet ging. solliciteer me te pletter, maar als je 50+ bent ben je blijkbaar te oud om te werken. mijn inkomen nu is 1000 euro, mijn vaste lasten 925. ik hen dus elke maand 75 euro over om van te eten. en overal waar ik op kon bezuinigen is gebeurd! ga ook al nooit meer op vakantie. dus ik ben het zeer oneens met je stelling!

omdat er ook situaties zijn die veel minder financieel perspectief bieden, zoals die van jou, ben ik in mijn stelling ook voorzichtig geweest en generaliseer ik daarin ook niet. bijna twintig procent van de mensen in nederland heeft schulden of hebben geen overzicht meer in hun uitgavenpatroon. daar valt nog veel "winst' te behalen. terugkomend op jouw situatie: inderdaad geen vetpot, en ik neem aan dat je optimaal gebruikt maakt van subsidies, tegemoetkomingen, (belasting)vrijstellingen en toeslagen? ww nu uit die ene baan? en van die andere baan nog een inkomen? en wie zegt dat je te oud bent om te werken, als je 50+ bent? ga uit van je mogelijkheden, en niet van je beperkingen, en al helemaal niet als die worden gevoed door stemmingmakerij uit de samenleving. je bent uniek in wat je bent en wat je kunt! je helpt jezelf niet met zelfbeklag. ik kan misschien wel helpen met je budget en met het vinden van een baan, maar dan moet je dat wel even aangeven. je bent vast tot meer in staat dan je denkt..



mijn ww uitkering is al ruim een half jaar gestopt. en mijn inkomen van 1000 euro is van mijn andere baan èn toeslagen. en je hebt makkelijk praten dat je met 50+ niet te oud bent om te werken, dat weet ik ook wel maar vertel het de werkgevers maar eens! die willen jongere mensen, zijn goedkoper hè. ook weet ik niet waarom u mij beschuldigt van zelfbeklag, dat lees ik nergens terug. het is gewoon de harde realiteit dat wanneer je een bepaalde leeftijd hebt bereikt, de kansen op een baan verdwijnen. je krijgt gewoon letterlijk te horen op je sollicitatie dat je te oud bent!
en ik solliciteer overal op en open sollicitaties.
dus ik hoop voor u dat u nooit in zo'n situatie terecht komt en misschien dat u zich eens zou moeten verdiepen in de andere kant van onze samenleving in plaats van min of meer te stellen dat het iedereen zijn eigen schuld is als ze het eigen risico niet kunnen betalen. u leeft toch wel op een roze wolk.

je kunt kiezen voor het idee dat werkgevers je niet willen omdat je te oud bent, maar dan voed je je zelf met negatieve energie, die bovendien onterecht is, want er zijn genoeg werkgevers die juist ouderen in dienst willen nemen. en als dat niet zo is, en je loopt blijkbaar tegen een situatie aan dat er dus tegen je gezegd is dat je te oud bent, en dat is leeftijdsdiscriminatie. ik neem aan dat je daar wat mee gedaan hebt? ik zou op zijn minst in discussie gaan met zo'n werkgever, en eventueel daarna rapporteren aan het uwv.

maar je kunt ook kiezen voor het feit dat je gewoon meedoet, kansen hebt, en je niet uit het veld laat slaan in plaats van nu in een slachtofferrol te gaan zitten. als ik met jou een sollicitatiegesprek zou moeten voeren en je straalt deze houding uit, (want daar prikt een goeie personeelsmanager zo door heen), dan zou ik je niet eens willen hebben.

en dan als derde punt moet ik zeggen dat je slecht leest, want ik stel helemaal niet, (en ook niet min of meer), dat het iedereen zijn eigen schuld is dat ze het eigen risico niet kunnen betalen. ik heb alleen gezegd dat het vaak geen onmacht is bij veel mensen, omdat er de verkeerde keuzes worden gemaakt in het uitgavenpatroon. en dat is nou precies waar ik veel mensen in het verleden op de goede weg heb mogen helpen. ik heb je mijn hulp aangeboden, en dat aanbod staat nog steeds. en je kunt wel suggereren dat ik niet in die situatie zit, maar dan heb je het alweer mis. ik praat uit ervaring! dus, laat je kans niet lopen, verander je houding, en laat je helpen!