Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

fi
fisbel - 03-11-2014 15:22:25
Geldzaken & Recht

Koopkrachttegemoetkoming 2014

Wat betreft de aow-ers: hierbij zal het merendeel die voor de koopkrachtondersteuning in aanmerking komen alleenstaand zijn.grens is hier euro 1090,99 netto per maand. peildatum: 1 september 2014. erg klantvriendelijk maken ze het niet. vanmorgen was ik op het gemeentehuis, maar aanvraagformulieren voor de koopkrachttegemoetkoming waren er niet. die kon ik downloaden. natuurlijk, maar de doelgroep heeft vaak niet de beschikking over computer / internet c.q. werkende printer. (....)

de aanvraag is verder eenvoudig: het formulier moet worden ingevuld en opgestuurd, er moet een kopie van paspoort of id-kaart worden toegevoegd en een kopie van de specificatie uitkering / pensioen / inkomen. per gemeente kunnen de eisen wat verschillend zijn. een eventueel vermogen speelt gee rol. dat zou het controleren en checken van de aanvraag te ingewikkeld maken. die verwerkingskosten zijn al meer dan 10 euro per aanvraag.

eigenlijk wel logisch dat steeds meer geluiden opgaan om al die toeslagen en specifieke regelingen maar af te schaffen. voorlopig heeft wiebes het niet voor mekaar gekregen om iets simpels op te zetten.

maar zegt het voort. vanmorgen sprak ik een buurvrouw met eigen woning.
deze vroeg of haar moeder met uitsluitend een aow-inkomen en elders wonend ook in aanmerking kwam. uiteraard!