Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sk
skybird - 02-12-2014 12:16:42
Garantie & Verzekeringen

Zorgverzekeringen (n.a.v. uitzending november 2014)

Dit is het antwoord dat ik kreeg van vgz op mijn vraag waarom zij leeftijdsdiscriminatie toepassen:

' hartelijk dank voor uw e-mail waarin u informeert naar de premie. graag reageer ik hierop.

de basisverzekering is voor iedere inwoner van nederland hetzelfde qua inhoud. indien u het hier niet mee eens bent, dan kunt u hiervoor bij de overheid om informatie vragen.

met het invoeren van de leeftijdsafhankelijke premie bewaken we de solidariteit naar de toekomst toe. we hebben gekeken naar de afgenomen zorg per leeftijdscategorie. mensen tot 30 jaar gebruiken minder zorg dan mensen boven de 45 jaar.

door een korting te geven aan de groep die minder gebruikmaakt van zorg proberen we de aanvullende verzekering aantrekkelijk en betaalbaar te houden voor iedereen. want, als de groep mensen die minder zorg gebruikt geen aanvullende verzekering meer afsluit, hebben we een kleinere groep consumenten over en daardoor een hoger risicoprofiel. op deze manier houden we de zorg ook in de toekomst betaalbaar."

nu ben ik gelukkig niet bij de vgz verzekerd en ik zal mij dus ook nooit bij een maatschappij verzekeren die leeftijdsdiscriminatie toepast. ik heb trouwens toch al mijn aanvullende verzekering opgezegd en heb alleen nog een goedkope tandartsverzekering, want je betaalt je blauw voor die aanvullende verzekeringen en wat krijg je daarvoor nu eigenlijk terug. negen fysiotherapiebehandelingen, nou ja zeg, om te gieren. moet je de premie per jaar eens uitrekenen en dat van je jaarvergoeding aftrekken! geef mezelf wel fysiotherapie als dat nodig is.

verder begrijp ik niet hoe vgz zo'n antwoord durft te geven, terwijl nota bene de ouderen wel flink mogen meebetalen aan kraamzorg, gratis tandartszorg voor kinderen t/m 18 jaar, zorg die moet worden verleend aan mensen die door sport wat oplopen, ongevallen door het afsteken van vuurwerk, etc. etc. maar daar hoor ik niemand over, dat is maar normaal!
jongeren willen niet meer solidair zijn met ouderen, nou, ik wil dan ook niet meer solidair zijn met jongeren. dus laat ouders zich dan maar aanvullend moeten laten verzekeren voor kraamzorg, de pil, die gratis tandartszorg voor hun kroost, e.d. en dat dus uit de basiszorg halen.
verder ook de kinderbijslag dan maar afschaffen, want daar betaal ik als alleenstaande zonder kinderen ook al levenslang voor, dus ook weg ermee.
solidariteit kan immers niet van 1 kant komen, nietwaar?