Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

aurora1
aurora1 - 16-01-2015 16:32:30
Geldzaken & Recht

Huis kopen of huren

Mijn vader overwoog dat ook ooit eens met zijn grote huis en ik heb hem toen aangeraden lekker te blijven zitten waar hij zat. dat heeft hij gedaan en daar was hij dolblij om. lekker baas in eigen huis blijven.
huren zou ik zeker niet doen want de huur gaat jaarlijks omhoog en dat geld bent u dan kwijt. in de vrije sector is die stijging vooral fors.
bij een appartement kopen weet u van tevoren nooit of u bijv. geluidsoverlast zult krijgen van huidige of toekomstige buren. soms moet je in een flatgebouw lange stukken lopen voordat je bij de voordeur bent, al dan niet met zware tassen. huisvuil wegbrengen is dan ook doorgaans niet meer zo gemakkelijk. de post valt niet meer op de mat in huis, maar moet je beneden ophalen. de doorgaans meerdere zware dranger deuren zijn ook verre van handig, vooral als je tassen met boodschappen of huisvuil draagt, en het geklungel om e.e.a. dan binnen of buiten te krijgen. ondergrondse afvalcontainers zijn niet altijd pal naast het flatgebouw maar moet je soms ook een stuk door de straat voor lopen (soms in weer en wind, met sneeuw en ijzel enz.), naast het stuk wat u al door de flat moet lopen. al deze zaken worden extra lastig als je slechter ter been geraakt. er zijn appartementen met blokverwarming, dat is in de regel een dure grap en daarmee bent u vaak ook afhankelijk ervan wanneer een ketel aangezet wordt en of die wel hoog genoeg staat om niet in de kou te zitten. als u buiten wilt zijn moet u meer ondernemen dan dat u even lekker in uw tuin kunt gaan zitten. in het algemeen heeft u in een flatgebouw n.m.m. ook minder privacy.
als u toch besluit een kleiner huis te kopen ( en weer zelf ook de baas over uw huis zijn) bedenk dan ook dat u mogelijk afstand moet doen van allerhande meubilair e.d. wegens te veel en/of te groot voor de kleinere woning.