Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ak
ake kho - 19-01-2015 16:25:27
Huishouden & Energie

Energielevering

Het kan interessant zijn om je aan te sluiten bij een energiecollectief of met een veiling mee te doen. helaas is het wel zo dat je geen enkele hand hebt in verschillende wensen en opties. ik lees onder andere de volgende informatie bij de prijsvergelijkers.

'als groep krijgen zij een gereduceerd tarief aangeboden. daardoor lijkt het aantrekkelijk om een dergelijk collectief te vormen. vaak kun je echter meer besparen door zelf je energie aanbieder te kiezen. ten eerste is het zo dat de leverancier bij een collectief uitgaat van een standaard huishouden. wanneer jouw situatie daarvan afwijkt betaal je dus meer dan nodig. ten tweede vindt een energieveiling nooit plaats als de energietarieven op een laag niveau zijn en doen niet alle energie aanbieders mee. en ten derde kun je geen gebruik maken van de vele acties en kortingen die energieleveranciers aanbieden wanneer je persoonlijk overstapt.'

mocht je het hele artikel willen lezen, dan kun je dat vinden op de website van deprijsvergelijkers.com. deze site biedt veel inzicht in energiebegrippen en geeft een duidelijk beeld wat leveranciers en hun producten betreft.
hopelijk kun je zo de juiste keuze maken!http://www.deprijsvergelijkers.com/energie/begrippen/energie-collectief">