Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

stedin
stedin - 02-04-2015 17:05:35
Huishouden & Energie

Slimme meter van stedin

[quote=kei-en-ei schreef op dinsdag 31 mrt 2015, 15:34]de door stedin geplaatste “slimme meter” bij buren 2 huizen verder zorgt er voor dat ik als radioluisteraar géén goede ontvangst meer heb op de midden- en kortegolf, door stoorsignalen met een sterkte van s9 tot s9+ en op de amateurbanden kan ik nu zelfs geen verbinding meer maken. een klacht is al ingediend bij het agentschaptelecom, afwachten dus!
overigens heb ik er zelf er géén enkele behoefte aan om iedere minuut mijn energieverbruik te kunnen aflezen. de jaarlijkse standopgave en hieruit berekende verbruik geeft mij voldoende inzicht om zuinig met energie om te gaan. slimme meter is voor mij alleen maar elektrosmog!

wat vervelend om te horen dat je problemen ondervind. zoals gompy2 ook aangeeft (zie hieronder), voldoen onze meters aan alle hiervoor gestelde eisen. misschien is het inderdaad het beste om een controle te laten uitvoeren door het agentschap telecom en kan er vanuit die kant verder gewerkt worden.

[quote=gompy2 schreef op dinsdag 31 mrt 2015, 17:16]een slimme meter communiceert door middel van gprs (general packet radio service) of plc (power line communication of power line carrier) en de nieuwere meters, die aan dsmr (dutch smart meter requirements) versie 4 en hoger voldoen, maken geen gebruik meer van plc maar van gprs of ethernet.
als die buren dus een slimme meter hebben die d.m.v. plc communiceren met het energiebedrijf kan dat een behoorlijk storingsveld opleveren in bepaalde frequentiegebieden.
als het agentschaptelecom komt controleren moet dat blijken, want een apparaat is type-goedgekeurd maar dat wil niet zeggen dat elk apparaat binnen de norm is of blijft.

hieronder een link naar de site van om ben, pa2old, die een verslag met videootje heeft gemaakt aan hand van een testje die hij heeft gedaan bij zijn slimme meter, en die heeft er nauwelijks last van.

klik hier-> http://www.pa2old.nl/page.php?id=49">more hf interference on the radio amateur frequency's


alle slimme meters van stedin maken gebruik van het gprs systeem. plc hebben wij niet geïmplenteerd. al met al ben je goed op de hoogte gompy2 :)