Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ho
hopetobehelping - 07-04-2015 07:11:28
Geldzaken & Recht

Contractverlenging

Beste haantje007,

op 1 mei heeft u, als u niet tekent, geen arbeidsovereenkomst meer.
het is uw goed recht om wel of niet in te gaan op de nieuwe arbeidsovereenkomst die uw werkgever met u wil afsluiten. meer over de opzegtermijn bij een arbeidsovereenkomst kunt u http://www.arbeidsrechter.nl/opzegging-door-werknemer-arbeidsovereenkomst-bepaalde-onbepaalde-tijd-ontslag">hier lezen.
zoals ook al door diumenge aangegeven is het normaliter 1 maand voor een werknemer, tenzij anders aangegeven in de arbeidsovereenkomst. uw huidige arbeidsovereenkomst eindigt op 30 april, de periode van een maand doet er voor u derhalve niet toe (doet er wel toe als u de nieuwe arbeidsovereenkomst tekent uiteraard).

het is wel zo netjes om uw werkgever zo snel mogelijk op de hoogte te brengen. uw werkgever heeft dan ook de kans om voor vervanging te gaan zorgen.
en ook voor u is het beter om dat te doen. los van het feit dat u toch zult willen dat uw huidige werkgever het goed vergaat zijn mond-op-mond reclame en goede referenties belangrijk voor een ondernemer.
u bewijst ook uzelf geen dienst als u op het allerlaatste moment pas uw plannen aangeeft aan uw werkgever en deze dus voor het blok zet. het blijft een kleine wereld soms, u weet maar nooit of u uw werkgever en/of oud collega's nog (al dan niet via via) tegenkomt tijdens uw ondernemerschap. wel zo fijn, prettig en goed voor uw onderneming als men dan positief over u praat.