Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

vg
vgz-klant - 08-04-2015 14:41:22
Garantie & Verzekeringen

Vgz wijzigt voorwaarden in april

[quote=tijger1 schreef op woensdag 8 apr 2015, 13:53]ik vraag me af hoe ze reageren als men de aanvullende verzekering met ingang van 1 april 2015 wil opzeggen omdat du blijkbaar de voorwaarden gewijzigd zijn.

misschien worden ze dan wakker.;-))

als je nogal wat mankeert kun je niet zomaar een verzekering opzeggen, want je wordt misschien elders niet voor een aanvullende verzekering geaccepteerd. de basisverzekering is niet veranderd, die zou je dan niet kunnen opzeggen. en dat weet vgz natuurlijk ook.

afgezien daarvan vind ik dat vgz en de zorgverzekeraars in het algemeen moeten stoppen met dit soort praktijken. het wordt hier steeds gekker, ze hebben lak aan de wetten die voor anderen wel gelden.

de zorgverzekeraar bepaalt wie wat krijgt, de arts heeft daar te weinig invloed op. zo hoorde ik van iemand die bijwerkingen kreeg van een medicijn. de arts schreef een ander middel voor, dat gaf ook bijwerkingen. nu moet hij voor de derde keer een soortgelijk middel proberen en als dat ook zoveel klachten geeft mag er een middel worden voorgeschreven met een samenstelling die deze klachten i.h.a. niet geeft. het is toch te gek, drie keer bijwerkingen moeten verdragen, een tijdje stoppen om het middel weg te krijgen, dan weer een ander proberen waarvan je eigenlijk al weet dat het ook klachten zal geven omdat dezelfde stof erin zit. terwijl er een alternatief is. arts moet doen wat de verzekeraar zegt, zo gek zijn we hier geworden.