Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ke
kei-en-ei - 10-04-2015 12:56:58
Huishouden & Energie

Slimme meter van stedin

Als reactie op mijn bericht van 31 maart!
enerzijds verheugd, anderzijds wat teleurgesteld meld ik nu dat de storing niet meer aanwezig is. het lukte mij echter met een peilontvanger toch de werkelijke storingsbron te lokaliseren.
1. het betreft een "efficient intelligence charger van de fabrikaat honorprod type rs-4805a" van de elektrische scooter van de buurman. deze lader, voorzien van ce-keurmerk, levert bij 48vdc een 5 ampère laadstroom. zo'n 100 m rondom mijn huis was het stoorniveau onacceptabel! bij het loshalen van de netspanning van de lader verdween ook de storing. het kg-spectrum ziet er nu weer normaal uit.
2. ook de originele lader type tisong model tsc48-5 van deze elektrische scooter geeft een hoog storingsnivaeu op de kg.
3. met de sony ontvander icf-sw7600gr voor de "slimme meter" in de meterkast was op circa 300 khz een sterke ruistoename te constateren (geen verder spectrum onderzocht).
al met al een storm in een glas water, hoewel....je zult maar naast een buurman/vrouw wonen met een elektrische scooter!
het overblijvende probleem is om nu de lader te (kunnen) ontstoren. de buurman heeft zich bereid verklaard om na lading de lader uit het stopcontact te halen en wil, als ik hem daarom vraag, bij "radiocondities" het laden uitstellen.