Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ho
hopetobehelping - 27-04-2015 16:17:01
Huishouden & Energie

Torenhoge stookkosten in flat met blokverwarming

[quote=tenormin schreef op maandag 27 apr 2015, 14:15]denk toch dat de vve eens om de tafel moeten gaan zitten; een verwarming uit 1965 (dus 50 jaar oud!!) is wel aan vernieuwing toe. en dan zijn individuele c.v. ketels het meest zuinig. zal wel een flinke renovatie worden; kan me niet voorstellen dat u de enige bent met een vrij hoge rekening.

een nobel plan maar vraag me wel af of dit haalbaar is.
dit zelfde is bij onze vve ook wel eens geopperd maar op kosten afgeschoten (ken de details en de bedragen niet meer). bouwjaar is bij ons 1970 maar de verwarmingsketels zijn paar jaar geleden wel vervangen. de stookkosten van vraagsteller vind ik wel erg hoog, circa € 80,- per maand, wij zitten (ook hoog) op circa € 65,- per maand.
ben erg benieuwd in hoeverre de kosten van vraagsteller vooral komen uit de 'vaste kosten' of uit de 'variabele kosten'. er gaat nogal eens iets fout bij het aflezen van de metertjes waardoor de rekening niet klopt. vroeger hadden we ook ista, nu (naar mijn mening gelukkig) niet meer, er ging teveel fout.