Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

jsec
jsec - 11-05-2015 20:33:19
Geldzaken & Recht

Onterven van kinderen

[quote=eenigma schreef op maandag 11 mei 2015, 14:23]in nederland en belgiƫ houden kinderen recht op hun legitieme portie ook als u ze onterfd, u kunt over de regels in andere landen zich laten informeren bij de notaris waar u sowieso heen moet om een testament op te laten maken opdat de kinderen zo min mogelijk krijgen.

op deze site van notariskantoor http://www.notariskantoorkunderlinde.nl/">http://www.notariskantoorkunderlinde.nl/ is veel informatie te vinden zoals:

"op 1 januari 2003 is het erfrecht in nederland ingrijpend veranderd.
zo is onder meer de positie van de achterblijvende echtgenoot (of geregistreerd partner) aanzienlijk verbeterd, doordat deze automatisch de enige gerechtigde wordt tot de nalatenschap. de kinderen krijgen een vordering in geld ter grootte van hun erfdeel, die pas opeisbaar is bij het overlijden van de echtgenoot/ geregistreerd partner.

dit wordt de wettelijke verdeling genoemd. iedereen die zestien jaar en ouder is, kan van de wettelijke regels van erfrecht afwijken door een testament te maken. op die manier is het mogelijk de partner met wie u samenwoont, uw schoonkinderen, vrienden, een stichting met een goed doel, of wie u maar wilt tot erfgenaam te benoemen."

maar misschien is een verhuizing naar zonnig portugal wel een optie en kunt u zich via deze site laten informeren over wonen en leven aldaar inclusief de mogelijkheid de kinderen echt helemaal niets te laten erven. meer info:
http://www.ncaportugal.com/wp/activiteiten/nca-infodag/">

dank voor uw tip over portugal. dit gaan wij serieus onderzoeken. ook dank voor uw reactie, ik heb er veel aan. uiteindelijk willen wij ons hard verdiende centjes aan een stichting nalaten.