Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

an
anitaverschuur - 04-06-2015 19:51:56
Geldzaken & Recht

Problemen met ggn incassobureau

Beste tijger,

hartelijk bedankt voor uw wijze woorden en raad.

inmiddels ben ik bij een advocaat geweest voor een intake. helaas had hij achter ook niet echt goed nieuws voor mij.

ik heb destijds in november telefonisch een regeling getroffen met het incassobureau. ik heb er verder nooit een brief over gekregen of een bevestiging ontvangen. ze zijn destijds enkel telefonisch akkoord gegaan en dus heb ik geen bewijs dat zij mij toestemming hebben gegeven voor die betalingsregeling. volgens de advocaat kunnen zij dus ontkennen dat ze akkoord zijn gegaan.

de advocaat vond het ook maar een rare zaak en begreep ook niet waar al die verschillende bedragen vandaan komen.

midden november kreeg ik dus van de ggn een aanmaning met dat ik voor een bepaalde datum moet betalen anders zouden zij incassokosten in rekening brengen. ik heb toen met ze gebeld en gevraagd om een regeling, daarmee stemden ze ook toe. ik heb toen niks meer van ze gehoord tot 2 december, kreeg toen een brief met het bedrag van 2 maanden huur en dat ik die moet voldoen. ik heb toen wederom gebeld met ggn en gevraagd of ik dus de huur van december ook aan hun moet betalen ipv mijn verhuurder, zij zeiden ja en zo gezegd zo gedaan. ik heb me dus netjes aan die regeling gehouden.

vandaag heb ik echter wederom gebeld met ggn en weer gevraagd om uitleg. blijkt dus dat die incassokosten, btw en rente horen bij de regeling die ik destijds met ze getroffen heb. het leuke van alles is nog dat hij dit keer voor het eerst zei dat er destijds een brief naar mij is verzonden mbt die betalingsregeling destijds. in die betalingsregeling zou staan dat ik ook incassokosten moest betalen. de incassokosten stonden dus volgens hem niet vermeld in de aanmaning maar wel in de bevestiging van de betalingsregeling. echter heb ik nooit maar dan ook nooit die brief gehad en vind ik het extreem raar dat ze dat nu pas opnoemen. het is dus hun woord tegen de mijne.

moet eerlijk bekennen dat ik het zat raak er moedeloos van word. ik sta zelfs bijna op het punt om het gewoon te betalen en van hun gezeik af te zijn.

ik vind dit een erg gemene streek van ze maar het lijkt alsof ik er niks aan kan doen.