Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

an
anitaverschuur - 04-06-2015 19:58:20
Geldzaken & Recht

Problemen met ggn incassobureau

[quote=hopetobehelping schreef op woensdag 3 jun 2015, 19:34]beste anitaverschuur,

ik probeer de specificatie die u gehad heeft van ggn incasso.
begrijp ik het goed ?:
het eerste gedeelte gaat over uw betalingen. daarop staat een bedrag van € 200,- maar men heeft een betaling van u van € 200,- over het hoofd gezien. dus per saldo is het € 0,-.

het tweede gedeelte bestaat uit:
- hoofdsom € 574,- (precies 1 maand huur)
- incassokosten: € 172,-
- btw: € 36,10
- rente: € 20,-.
totaal: € 802,10.

heeft u 1 maand huurachterstand aangezien de hoofdsom € 574,- is ?

u had het misschien al gelezen, maar incassokosten zijn aan regels gebonden, klik https://www.consuwijzer.nl/thema/incassokosten">hier.
als niet aan de voorwaarden is voldaan dan mogen er geen incassokosten in rekening worden gebracht.
voor de duidelijkheid nog:
u dient dus een aanmaning te hebben ontvangen waarin staat:
- dat u binnen 14 dagen dient te betalen
- de hoogte van de incassokosten die in rekening worden gebracht als u niet op tijd betaald
- dat er incassokosten in rekening worden gebracht als u niet binnen 14 dagen betaald.
als u geen aanmaning of een aanmaning heeft ontvangen die niet aan al deze 3 voorwaarden voldoet dan mogen geen aanmaningskosten in rekening worden gebracht.

over de incassokosten die men u nu (na bijna een half jaar) nog in rekening wil brengen. te gek voor woorden.
als de incassokosten nieuw voor u zijn mag het dus helemaal niet (zie hierboven). zie anders ook nog de volgende link (artikel van burgerlijk wetboek staat er bij), klik https://www.luuc.eu/artikelen/specifieke-exacte-incassokosten-vermelden-op-aanmaning/">hier.

als er nog een bedrag van € 574,- open staat (en u heeft een juiste aanmaning hierover gehad, dus hierin stonden de incassokosten vermeld) dan mag er maximaal € 85,80 aan incassokosten in rekening worden gebracht.
de rentekosten vind ik ook dubieus over een bedrag van € 574,-. de wettelijke rente voor niet handelstransacties (waar uw vordering onder valt) is 2%, http://www.dezaak.nl/wettelijke-rente-niet-handelstransacties-1716793.html">bron .
stel u heeft het bedrag van € 574,- een half jaar te laat betaald dan is de wettelijke rente € 5,74.

de incassokosten zou ik als ik u was niet betalen, maak bezwaar (schriftelijk of via email) tegen de vordering. zie bovenstaand waarom, ook ggn incasso dient zich aan de wet te houden.
wellicht kan de persoon die u in gaat schakelen (advocaat, juridisch loket of rechtswinkel) u hierbij helpen (voorbeeldbrief zit in de eerdere link).

als ik u was zou ik ook een klacht over dit incassobureau bij de acm indien, klik https://www.acm.nl/nl/contact/tips-en-meldingen/uw-tip-of-melding-doorgeven-aan-acm/">hier.

tot slot, zoals tijger1 ook al aangeeft, u kunt beter afgaan op het juridisch loket. als ik lees wat de raadsman u heeft verteld dan klinkt het alsof die allesbehalve wist waar hij het over had (vergelijk het maar met de regels waaraan incassokosten moeten voldoen, kan helemaal niet telefonisch).

hoop dat u snel van dit gedoe verlost bent. wat ggn incasso doet kan en mag simpelweg niet.



beste hopetobehelping,

ook u hartelijk bedankt voor de wijze woorden en raad.

wat die berekening betreft dat is inderdaad wat ee op die brieven stond. ik snap ook niet hoe ze dus aan het bedrag komen van 574, want inmiddels loopt ik gewoon goed met de huur en heb ik tot nu toe alles tot en met juni betaald.

wat betreft incassokosten en de regels staat er op het blaadje wel dat de hoofdsom 574 euro is en ze daar nog incassokosten bij rekenen maar telefonisch zeggen ze weer dat die incassokosten van destijds waren over een hoofdso van ongeveer 1148.

ggn vertelt tientallen verschillende verhalen en ik weer bij god niet meer of er nog met ze te praten valt. als ik de ene smoes tegenspreek dan halen ze er weer een andere bij. wanneer ik alles tegenspreek dan hangen ze gewoon de telefoon op.